Wortelenstamp
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 6
Ingrediënten
  • 1000 gram bloemkool
  • 500 gram uien
  • 800 gram winterpenen
  • 1,5 liter (zelfgetrokken) bouillon
  • Zeezout en vers gemalen peper naar smaak
  • Gehaktballen, of ander vlees (braadworst, speklap, klapstuk)
  • Mosterd zonder rare toevoegingen om erbij te serveren
Bereiding
  1. Snij de bloemkool in roosjes, snipper de uien en hak de winterpenen in plakjes.
  2. Giet de bouillon in een grote pan, voeg daaraan toe de bloemkoolroosjes, uien en winterpeen en kook het in ongeveer 20 minuten gaar.
  3. Bereid in de tussentijd de gehaktballen.
  4. Giet de wortels, uien en bloemkool af en vang bij het afgieten wat kookvocht op.
  5. Pureer alles grof met een staafmixer. Voeg eventueel nog wat kookvocht toe om het geheel wat smeuïger te krijgen.
  6. Breng de stamppot op smaak met wat zeezout en peper.
  7. Serveer de wortelenstamp met de gehaktballen, jus (van de gehaktballen), wat mosterd en een klontje roomboter.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/diner-be/wortelenstamp/