Wortelenstamp
Auteur: Marinka
Personen: 6
- 1000 gram bloemkool
- 500 gram uien
- 800 gram winterpenen
- 1,5 liter (zelfgetrokken) bouillon
- Zeezout en vers gemalen peper naar smaak
- Gehaktballen, of ander vlees (braadworst, speklap, klapstuk)
- Mosterd zonder rare toevoegingen om erbij te serveren
- Snij de bloemkool in roosjes, snipper de uien en hak de winterpenen in plakjes.
- Giet de bouillon in een grote pan, voeg daaraan toe de bloemkoolroosjes, uien en winterpeen en kook het in ongeveer 20 minuten gaar.
- Bereid in de tussentijd de gehaktballen.
- Giet de wortels, uien en bloemkool af en vang bij het afgieten wat kookvocht op.
- Pureer alles grof met een staafmixer. Voeg eventueel nog wat kookvocht toe om het geheel wat smeuïger te krijgen.
- Breng de stamppot op smaak met wat zeezout en peper.
- Serveer de wortelenstamp met de gehaktballen, jus (van de gehaktballen), wat mosterd en een klontje roomboter.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/diner-be/wortelenstamp/
3.2.2925