Scheutje amandelmelk om het pureren te vergemakkelijken
Overige ingrediënten:
6 eieren
Pakje diepvriesspinazie in verdeelblokjes
150 gram ontbijtspek zonder toevoegingen
Bereiding
Week de cashewnoten minstens een uur in water (liefst 2 uur)
Laat de spinazie ontdooien
Snij de bloemkool in roosjes, kook ze gaar in ruim water met zeezout.
Kook de eieren hard.
Bak de plakjes ontbijtspek goudbruin in een koekenpan.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Giet de bloemkool af wanneer deze gaar is, en stamp / pureer het met de klontjes geklaarde boter, snuf nootmuskaat en wat gemalen zwarte peper naar smaak.
Als de spinazie enigszins ontdooit is, doe deze dan in een vergiet en duw het overige vocht eruit. Als je dit niet doet, dan kan de spinazieschotel erg waterig worden.
Stamp en/of pureer de spinazie en breng deze op smaak met wat zeezout.
Pak een ovenschaal en verspreid de spinazie over de bodem.
Pel de eieren, halveer deze, en verspreid deze gelijkmatig over de spinazie.
Verdeel de bloemkoolpuree gelijkmatig als derde laag, over de eieren.
Verdeel de gebakken plakjes ontbijtspek gelijkmatig over de bloemkoolpuree.
Spoel de cashewnoten af. Doe deze in een keukenmachine met de edelgistvlokken en de mosterd en breng het verder op smaak met zeezout. Mix. Voeg een scheutje amandelmelk toe om er een smeuïg sausje van te maken.
Verdeel het ‘kaassausje’ als laatste over de schotel en plaats de ovenschaal in het midden van de oven.
Laat de ovenschotel zo’n 20 minuten in de oven staan, tot de bovenkant mooi goudbruin is geworden.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/diner-be/spinazieschotel/