Hachee met rode kool
Auteur: Marinka
Personen: 4
- 1200 gram rode kool
- 3 uien
- 4 eetlepels appelazijn
- 1 eetlepel kokosbloesemsuiker
- 75 gram roomboter of ghee (geklaarde boter)
- 4 laurierblaadjes
- 6 kruidnagels
- 1 theelepel kaneel
- 4 appels
- 200 ml rode wijn
- 400 ml (zelfgetrokken) bouillon
- 1 kg hachee vlees in stukjes
- 1 eetlepel zeezout
- Snij de rode kool in smalle reepjes (ik heb hier zelf een keukenmachine voor gebruikt)
- Snij de uien in ringen
- Verwijder de klokhuis van de appels en snij ze in blokjes
- Snij het vlees in stukjes
- Doe het vlees, de rode kool, ui en appels in de slowcooker en meng alles goed.
- Voeg de boter, appelazijn, kokosbloesemsuiker, wijn, bouillon, zeezout, laurierblaadjes, kruidnagels en kaneel toe. Meng alles goed door elkaar.
- Zet de slowcooker aan op de laagste stand en laat het 6 tot 8 uur staan.
- Vis daarna de laurierblaadjes eruit, serveer en eetsmakelijk.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/diner-be/hachee-met-rode-kool/
3.4.3177