Pompoenstamppot met Groene Kool en Worst
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediƫnten
  • 1 grote Hollandse pompoen
  • 100 gram gerookte spekblokjes zonder toevoegingen
  • 1 halve groene (Savooie) kool
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 4 flinke eetlepels (geklaarde) roomboter
  • Flinke snuf vers gemalen zwarte peper (naar smaak)
  • Zeezout naar smaak
  • Snuf nootmuskaat
  • 1 rookworst zonder toevoegingen
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Hak de pompoen in stukken, verwijder de pitjes en leg ze op een met bakpapier beklede ovenschaal of bakplaat. Rooster deze 30 minuten in de oven.
  3. Snij de groene kool in dunne reepjes. Spoel deze af onder de kraan en leg ze in een schaal of pan. Breng in een waterkoker water aan de kook. Overgiet de groene kool met het kokend hete water en bedek het met een deksel. Laat dit 15 minuten staan.
  4. Smelt twee eetlepels (geklaarde) boter in een pan, bak hierin de spekjes en ui tot ze goudbruin zijn.
  5. Wanneer de pompoenstukken gaar zijn, pureer deze dan in een keukenmachine met twee eetlepels (geklaarde boter), wat zeezout, wat gemalen peper en een snuf nootmuskaat.
  6. Laat de groene kool uitlekken. Doe in een schaal de pompoenpurree, voeg daarbij de kool, gebakken ui en de spekjes toe en schep alles goed door elkaar.
  7. Wat de rookworst betreft: volg de instructie op de verpakking en serveer het bij de stamppot.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/diner-be/pompoenstamppot-met-groene-kool-en-worst/