Stoofperen
Auteur: Marinka
Personen: 4
- 1 kg stoofperen
- 40 gram kokosbloesemsuiker (of palmsuiker)
- Sap van een halve citroen
- Stukje biologische citroenschil van 4 cm
- 1 kaneelstokje
- 2 kruidnagels
- 250 ml biologische rode wijn
- Schil de peren.
- Zet de stoofperen rechtop naast elkaar in een grote pan.
- Voeg de wijn toe. Vul aan met water totdat de peren net niet onderstaan.
- Voeg de citroensap, citroenschil, kaneelstokje, kruidnagel en de kokosbloesemsuiker toe. Breng het geheel aan de kook.
- Stoof de peren een uurtje op een laag vuur tot ze zacht en gaar zijn.
- Verwijder de peren, citroenschil, kaneelstokje en de kruidnagel en kook de rest tien minuten op een hoog vuur in tot de saus wat indikt.
- Schenk vlak voor het serveren de saus over de peren. Heerlijk bij een stukje vlees of als dessert.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/dessert-be/stoofperen/
3.4.3177