Stoofperen
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediƫnten
  • 1 kg stoofperen
  • 40 gram kokosbloesemsuiker (of palmsuiker)
  • Sap van een halve citroen
  • Stukje biologische citroenschil van 4 cm
  • 1 kaneelstokje
  • 2 kruidnagels
  • 250 ml biologische rode wijn
Bereiding
  1. Schil de peren.
  2. Zet de stoofperen rechtop naast elkaar in een grote pan.
  3. Voeg de wijn toe. Vul aan met water totdat de peren net niet onderstaan.
  4. Voeg de citroensap, citroenschil, kaneelstokje, kruidnagel en de kokosbloesemsuiker toe. Breng het geheel aan de kook.
  5. Stoof de peren een uurtje op een laag vuur tot ze zacht en gaar zijn.
  6. Verwijder de peren, citroenschil, kaneelstokje en de kruidnagel en kook de rest tien minuten op een hoog vuur in tot de saus wat indikt.
  7. Schenk vlak voor het serveren de saus over de peren. Heerlijk bij een stukje vlees of als dessert.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/dessert-be/stoofperen/