Paleo Huzarensalade
Auteur: Marinka
Personen: 4
- 1 krop sla
- 600 gram gekookte zoete aardappel (bataat)
- 3 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels appelazijn
- 2 theelepels mosterd (controleer de ingrediënten op toevoegingen)
- 1 appel (goudreinette) in blokjes
- 4 grote augurken (controleer de ingrediënten op toevoegingen)
- 1 sjalotje, versnippert
- 1 gekookte rode biet, gepeld en in blokjes
- 300 gram gebraden of gestoofde rundvlees (bijvoorbeeld restant draadjesvlees)
- 2 hardgekookte eieren in blokjes
- 150 ml (zelfgemaakte) mayonaise
- Zeezout en vers gemalen zwarte peper
- Was de slabladen en beleg er een groot plat bord mee.
- Pureer of prak de zoete aardappels met de olijfolie, appelazijn, mosterd, zeezout en peper.
- Meng de gepureerde zoete aardappels met de mayonaise, appel, augurken, sjalotje, rode biet en de eieren.
- Maak een berg van de salade op de slabladeren. Garneer eventueel met nog wat augurken, bietjes of nog wat extra eieren
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/groente-be/paleo-huzarensalade/
3.2.2925