Paleo Huzarensalade
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
  • 1 krop sla
  • 600 gram gekookte zoete aardappel (bataat)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels appelazijn
  • 2 theelepels mosterd (controleer de ingrediënten op toevoegingen)
  • 1 appel (goudreinette) in blokjes
  • 4 grote augurken (controleer de ingrediënten op toevoegingen)
  • 1 sjalotje, versnippert
  • 1 gekookte rode biet, gepeld en in blokjes
  • 300 gram gebraden of gestoofde rundvlees (bijvoorbeeld restant draadjesvlees)
  • 2 hardgekookte eieren in blokjes
  • 150 ml (zelfgemaakte) mayonaise
  • Zeezout en vers gemalen zwarte peper
Bereiding
  1. Was de slabladen en beleg er een groot plat bord mee.
  2. Pureer of prak de zoete aardappels met de olijfolie, appelazijn, mosterd, zeezout en peper.
  3. Meng de gepureerde zoete aardappels met de mayonaise, appel, augurken, sjalotje, rode biet en de eieren.
  4. Maak een berg van de salade op de slabladeren. Garneer eventueel met nog wat augurken, bietjes of nog wat extra eieren
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/groente-be/paleo-huzarensalade/