Hete Bliksem
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediƫnten
  • 1 kg bloemkoolroosjes (ongeveer 2 bloemkolen)
  • 500 gram zoete appels, in blokjes.
  • 250 gram goudreinette appels in blokjes
  • 75 gram (geklaarde) boter
  • Zeezout en vers gemalen zwarte peper
  • Gebakken braadworst (en de jus)
Bereiding
  1. Leg de bloemkoolroosjes in een grote pan, zet ze half onder water. Leg de appels er bovenop.
  2. Breng het water aan de kook, zet het vuur wat lager en laat alles ongeveer 30 minuten sudderen.
  3. Giet de bloemkool en appels af en vang wat van het kookvocht op.
  4. Stamp alles met de boter en een scheutje kookvocht door elkaar.
  5. Serveer met braadworst en de jus.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/diner-be/hete-bliksem/