Flinke snuf vers gemalen zwarte peper (naar smaak)
Zeezout naar smaak
Bereiding
Schil de pastinaken en snij ze in stukjes. Snij de bloemkool in roosjes. Kook de bloemkool en pastinaak in licht gezouten water in ongeveer 15 à 20 minuten gaar.
Bak intussen de spekblokjes, af en toe roerend, in een droge koekenpan lichtbruin en knapperig.
Snij de andijvie in dunne reepjes (met de hand of in de keukenmachine) en spoel het goed af.
Verhit 1 eetlepel (geklaarde boter) in een koekenpan en bak de braadworsten in ongeveer 15 minuten gaar.
Breng de amandelmelk aan de kook en zet het vuur weer uit.
Giet de bloemkool en pastinaak af en stamp ze met 3 eetlepels geklaarde boter, amandelmelk tot een smeuïge puree.
Roer de andijvie en de spekblokjes erdoor. Breng het eventueel nog op smaak met wat extra zeezout en vers gemalen peper.
Serveer de stamppot met de worst. Bewaar de jus van de braadworsten en giet het over de stamppot.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/diner-be/andijviestamppot/