Flinke snuf vers gemalen zwarte peper (naar smaak)
Zeezout naar smaak
2 flinke eetlepels (geklaarde) roomboter
Handig: pureestamper
Bereiding
Kook de bloemkoolroosjes in water met zeezout in 20 minuten gaar.
Smelt 1 eetlepel (geklaarde) boter in een koekenpan. Bestrooi de speklappen aan beide kanten met wat zeezout en bak ze in de pan aan beide kanten goudbruin. Leg de speklappen op een bord en snij ze in kleine stukjes.
Bak in diezelfde pan, in het overgebleven vet, de ui glazig.
Snij in de tussentijd de bietjes in blokjes. Ontdoe de appel van de klokhuis en snij die ook in blokjes. Bak vervolgens de blokjes appel en bieten, een aantal minuten mee met de ui.
Giet de bloemkool af. Stamp de bloemkool met een eetlepel (geklaarde) boter tot puree. Strooi er tijdens het stampen wat gemalen peper naar smaak bij.
Voeg de stukjes speklap en het bieten/appel mengsel toe aan de bloemkoolpuree en schep het door erdoor heen.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/diner-be/bietenstamppot-met-spek-en-appel/