150 ml (milde)olijfolie, avocado-olie of macadamia-olie.
3 teentjes knoflook
Handje peterselie
Snufje zout
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel appelazijn
1 theelepel dijon mosterd of gemalen mosterdpoeder
Bereiding
Pel de teentjes knoflook en bak ze in een koekenpan goudbruin. Leg het apart en laat ze afkoelen.
Doe de hele ei, een eidooier, citroensap, appelazijn, mosterd en een snufje zout in de keukenmachine en laat het draaien.
Voeg, terwijl de keukenmachine draait, de olie toe. Doe dit wel heel langzaam, druppel voor druppel tot het mengsel begint in te dikken. Het vergt wat geduld, het is echter belangrijk dat dit gedeelte niet te gehaast gedaan wordt.
Als het mengsel wat ingedikt is, voeg dan de rest van de olie toe. Dit hoeft niet meer druppel voor druppel, een dunne straal volstaat.
Voeg een handje peterselie en de gebakken teentjes knoflook toe en laat de machine nog draaien tot alles goed gemengd is.
Serveer bij de maaltijd en bewaar wat over is enkele dagen in de koelkast, in een luchtdicht afsluitbare schone glazen pot.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/sauzen-dressings-be/knoflook-peterselie-mayonaise/