Chocolade IJs met Munt en Citroen
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 1 eetrijpe avocado
  • 1 hele rijpe banaan
  • 2 eetlepels (rauwe) cacaopoeder
  • 75 ml amandelmelk (kokosmelk kan eventueel ook, maar kan de smaak wel iets veranderen)
  • 5 blaadjes munt
  • Rasp van 1 onbespoten citroen
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 à 2 theelepels rauwe honing
Bereiding
  1. Halveer de avocado, schep het vruchtvlees eruit met een eetlepel en verwijder de pit. Snij de avocado vervolgens in kleine stukjes.
  2. Pel de banaan en snij deze in plakjes.
  3. Leg de plakjes banaan en stukjes avocado minstens 4 uur in de vriezer, max. een nachtje.
  4. Haal vervolgens de bevroren banaan en avocado uit de vriezer en doe ze in de keukenmachine.
  5. Doe daar de cacaopoeder, amandelmelk, muntblaadjes, citroenrasp en sap en de honing bij.
  6. Laat de keukenmachine draaien tot er een smeuïg ijs ontstaat.
  7. Serveer met een paar blaadjes munt. Eet smakelijk!
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/dessert-be/chocolade-ijs/