Chocolade IJs met Munt en Citroen
Auteur: Marinka
Personen: 2
- 1 eetrijpe avocado
- 1 hele rijpe banaan
- 2 eetlepels (rauwe) cacaopoeder
- 75 ml amandelmelk (kokosmelk kan eventueel ook, maar kan de smaak wel iets veranderen)
- 5 blaadjes munt
- Rasp van 1 onbespoten citroen
- 2 eetlepels citroensap
- 1 à 2 theelepels rauwe honing
- Halveer de avocado, schep het vruchtvlees eruit met een eetlepel en verwijder de pit. Snij de avocado vervolgens in kleine stukjes.
- Pel de banaan en snij deze in plakjes.
- Leg de plakjes banaan en stukjes avocado minstens 4 uur in de vriezer, max. een nachtje.
- Haal vervolgens de bevroren banaan en avocado uit de vriezer en doe ze in de keukenmachine.
- Doe daar de cacaopoeder, amandelmelk, muntblaadjes, citroenrasp en sap en de honing bij.
- Laat de keukenmachine draaien tot er een smeuïg ijs ontstaat.
- Serveer met een paar blaadjes munt. Eet smakelijk!
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/dessert-be/chocolade-ijs/
3.4.3177