Speklapjes met Honing en Tijm
Auteur: Marinka
Personen: 2
- 2 speklappen
- 2 eetlepels lokale en / of biologische honing
- Zeezout en peper naar smaak
- 2 theelepels gedroogde tijm
- Scheutje olijfolie extra vergine
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bekleed een bakplaat of ovenschaal met bakpapier.
- Verspreid één eetlepel honing over het bakpapier, sprenkel vervolgens het zout, peper en 1 theelepel tijm eroverheen.
- Leg op het met honing en tijm besprenkelde gedeelte de speklappen.
- Verdeel de andere eetlepel honing over de speklappen. Strooi daaroverheen nog één theelepel tijm en zout en peper naar smaak.
- Schuif de speklappen in de oven en laat ze 25 minuten bakken tot ze er mooi goudbruin uitzien..
- Haal de speklappen uit de oven, laat het vlees 10 minuten rusten en sprenkel daaroverheen nog wat olijfolie naar smaak.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/diner-be/speklapjes-met-honing-en-tijm/
3.2.2925