Speklapjes met Honing en Tijm
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 2 speklappen
  • 2 eetlepels lokale en / of biologische honing
  • Zeezout en peper naar smaak
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • Scheutje olijfolie extra vergine
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Bekleed een bakplaat of ovenschaal met bakpapier.
  3. Verspreid één eetlepel honing over het bakpapier, sprenkel vervolgens het zout, peper en 1 theelepel tijm eroverheen.
  4. Leg op het met honing en tijm besprenkelde gedeelte de speklappen.
  5. Verdeel de andere eetlepel honing over de speklappen. Strooi daaroverheen nog één theelepel tijm en zout en peper naar smaak.
  6. Schuif de speklappen in de oven en laat ze 25 minuten bakken tot ze er mooi goudbruin uitzien..
  7. Haal de speklappen uit de oven, laat het vlees 10 minuten rusten en sprenkel daaroverheen nog wat olijfolie naar smaak.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/diner-be/speklapjes-met-honing-en-tijm/