Bloemkool Kokos-Currysoep
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 8
Ingrediƫnten
  • 2 uien
  • 2 bloemkolen
  • 2 eetlepels vet naar keuze (kokosolie, roomboter)
  • 2 liter (zelf getrokken) bouillon
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 200 ml kokosmelk
  • 1,5 eetlepel zeezout
Bereiding
  1. Pel de uien en snij ze in grove stukjes.
  2. Snij de bloemkool in roosjes en spoel ze even af met water.
  3. Verwarm in een soeppan het vet en bak de ui op een laag vuurtje, voor ongeveer 5 minuten, tot de ui glazig is geworden.
  4. Zodra de ui glazig is geworden, voeg de rest van de ingrediƫnten toe: de bloemkoolroosjes, bouillon, kerriepoeder, kokosmelk en zeezout.
  5. Breng het geheel aan de kook en laat het 20 minuten zachtjes sudderen.
  6. Prik met een vork in de bloemkool om te controleren of het beetgaar is. Je zou er dan redelijk makkelijk in moet kunnen prikken.
  7. Pureer alles tot een romige soep.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/diner-be/bloemkool-kokos-currysoep/