Bloemkool Kokos-Currysoep
Auteur: Marinka
Personen: 8
- 2 uien
- 2 bloemkolen
- 2 eetlepels vet naar keuze (kokosolie, roomboter)
- 2 liter (zelf getrokken) bouillon
- 2 eetlepels kerriepoeder
- 200 ml kokosmelk
- 1,5 eetlepel zeezout
- Pel de uien en snij ze in grove stukjes.
- Snij de bloemkool in roosjes en spoel ze even af met water.
- Verwarm in een soeppan het vet en bak de ui op een laag vuurtje, voor ongeveer 5 minuten, tot de ui glazig is geworden.
- Zodra de ui glazig is geworden, voeg de rest van de ingrediƫnten toe: de bloemkoolroosjes, bouillon, kerriepoeder, kokosmelk en zeezout.
- Breng het geheel aan de kook en laat het 20 minuten zachtjes sudderen.
- Prik met een vork in de bloemkool om te controleren of het beetgaar is. Je zou er dan redelijk makkelijk in moet kunnen prikken.
- Pureer alles tot een romige soep.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/diner-be/bloemkool-kokos-currysoep/
3.2.2925