200g pompoen, in blokjes gesneden (ikzelf gebruikte een oranje Hokkaido pompoen)
4 eieren
70g kokosolie
2 el ahornsiroop
2 tl appelazijn
125g amandelmeel
40g kokosmeel
30g tapiocameel
2 tl speculaaskruiden
1 tl bakzout
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 175 graden Celcius en bekleed een broodvorm met bakpapier.
Breng de pompoenblokjes aan de kook in een steelpan met water en laat in 10 minuten zachtjes gaar koken.
Giet de pompoen af en doe de gekookte stukjes in een foodprocessor of blender. Doe de kokosolie er alvast bij zodat deze kan smelten. Laat ca. 10 minuutjes afkoelen (om te voorkomen dat de eieren meteen gaan stollen wanneer je deze erbij doet).
Voeg eieren, ahornsiroop en appelazijn toe en pureer tot een glad geheel.
Voeg de overige ingrediƫnten toe aan het mengsel en pureer tot zich een lobbig beslag vormt.
Schep het beslag in de broodvorm en strijk glad met de achterkant van een lepel.
Bak het brood in ongeveer 50 minuten goudbruin en gaar, of tot een prikker er schoon uit komt. Laat ten minste 30 minuten afkoelen voor je het brood aan snijdt.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/snacks/paleo-pompoenbrood/