InstantPot handleiding in het Nederlands slowcooker gebruikaanwijzing uitleg functies

InstantPot handleiding (Nederlands): gebruiksaanwijzing slowcooker

InstantPot knopjes handleiding

Dolblij met je nieuwe InstantPot, je pakt hem uit, zet hem op het aanrecht en dan… Een kleine vlaag van paniek. Waar zijn al die knopjes voor!?! Ik had exact die reactie toen ik mijn InstantPot een paar jaar geleden in huis kreeg. Ik was er zo blij mee en wilde ‘m echt graag gaan gebruiken, maar ik had geen idee waar ik moest beginnen. De InstantPot handleiding die erbij zat vond ik ook niet echt duidelijk (en deze is niet in het Nederlands), en dat hoor ik van meer mensen.

Het is echter wel een ontzettend fijne slowcooker dus ik ga je hier zo eenvoudig mogelijk uitleggen hoe hij werkt. Het is ook echt heel eenvoudig, maar je moet het wel even weten. Ik loop alle functies, knopjes en lampjes met je door!

Heb je nog geen InstantPot maar wil je er wel een? Dan vind je helemaal onderaan het artikel nog wat handige tips.

Om te beginnen heeft de InstantPot 7 verschillende functies:

 1. Slowcooker
 2. Hoge drukpan
 3. Stoompan
 4. Rijstkoker
 5. Aanbakken
 6. Yoghurt maker
 7. Warmhoudstand

Links en rechts van het display zie je 8 voorgeprogrammeerde functies staan, daar ga ik in de InstantPot handleiding verder op in. Ook zie je in het display verschillende lampjes staan, knoppen met een plus en een min, en daaronder vind je weer 8 andere knoppen waarmee je de meeste instellingen kunt regelen.

InstantPot handleiding (Nederlandse gebruiksaanwijzing)

Het deksel

Op het deksel vind je als laatste een ventiel, welke je kunt instellen op ‘Venting’ of ‘Sealing’. De stand ‘Venting’ betekent open – er kan dan stoom ontsnappen. De ‘Sealing’ stand betekent dat de InstantPot af wordt gesloten zodat de druk op kan bouwen, deze stand gebruik je vooral wanneer je onder hoge druk kookt. Tijdens het gebruik van deze stand komt het metalen pinnetje omhoog zodra de druk voldoende op is gebouwd. Is de druk afgenomen, dan valt het pinnetje weer omlaag in het deksel.

Aan de achterkant van het apparaat hangt een doorzichtig plastic bakje, deze vult zich soms met een beetje vocht tijdens het koken. Maak dit bakje regelmatig schoon na het gebruik.

InstantPot ventiel

Hoofdfuncties slowcooker

We beginnen met de hoofdfuncties, te vinden onder het display. Voor alle programma’s geldt: Gaat het apparaat te snel van start, is je eten al klaar, maar het programma nog niet, of heb je het apparaat toch niet goed ingesteld? Je kunt altijd op ‘Keep warm / Cancel’ drukken, dan stopt het programma meteen.

Knop 1: ‘Slow cook’

Met deze knop schakel je de slowcooker stand van de InstantPot in. Dit is net iets anders dan een gewone slowcooker, omdat je niet te maken hebt met 2 maar met 3 standen.

 • Vul de InstantPot met je favoriete slowcooker ingrediënten (bijvoorbeeld vlees, groenten en kruiden voor een stoofschotel).
 • Sluit het deksel, zet het ventiel op de stand ‘Venting’.
 • Druk op ‘Slow cook’, het apparaat laat een kooktijd van 4 uur zien, op de stand ‘normal’.
 • De stand ‘normal’ is te vergelijken met de lage stand op een slowcooker, wil je bijvoorbeeld stoofvlees maken wat 8 uur op de lage stand in een slowcooker op staat dan druk je op ‘+’ todat de kooktijd van 8 uur verschijnt. Het apparaat gaat na 10 seconden vanzelf van start.
 • Wil je je gerecht sneller laten garen, vergelijkbaar met de hoge stand van de slowcooker? Druk dan op ‘Slow cook’ –> ‘Adjust’ (de knop ‘more’ gaat branden) –> stel de kooktijd in met ‘-‘ of ‘+’. Het apparaat start na 10 seconden vanzelf.
 • Na afloop van de kooktijd piept het apparaat 10x en schakelt de warmhoudstand vanzelf in. Deze schakel je uit door op ‘Keep Warm / Cancel’ te drukken.

Knop 2: ‘Sauté’

De sauté stand is ideaal wanneer je iets aan wilt bakken. Bijvoorbeeld eerst je vlees rondom bruin bakken voordat het in de slowcooker gaat, of gewoon even snel wat groenten wokken.

 • Doe een lepel kokosolie of ander bakvet naar keuze in de pan, laat het deksel eraf.
 • Druk op ‘Sauté’, het apparaat laat een kooktijd van 30 minuten zien op de stand ‘normal’.
 • Meestal is de ‘normal’ stand prima, maar wil je dat de temperatuur van de pan hoger of lager wordt, dan gebruik je de knop ‘Adjust’ om de stand ‘less’ (minder warm) of ‘more’ (warmer) te selecteren.
 • De kooktijd kun je niet instellen, maar 30 minuten is vrijwel altijd meer dan genoeg. Roer af en toe in de pan, tussendoor kun je het deksel erop doen maar dat hoeft niet per se. Is je maaltijd klaar? Dan klik je op ‘Keep warm / Cancel’ en dan stopt het bakken.
 • Wil je je maaltijd na 30 minuten nog eventjes warm houden in de pan? Dan hoef je na het aflopen van de kooktijd niets te doen, de warmhoudstand schakelt vanzelf in.

Tip: Heb je je vlees aangebakken en wil je het daarna nog gaar laten stoven in bijvoorbeeld de slowcooker? Laat het vlees dan in de pan, en volg de instructies voor de ‘Slow cook’ stand.

Knop 3: ‘Manual’

Deze knop schakelt de hoge druk stand van de InstantPot in. Wil je bijvoorbeeld heel snel stoofvlees of bouillon maken? Dan kan dat perfect op deze stand.

 • Doe de ingrediënten in de InstantPot.
 • Sluit het deksel en zet het ventiel op ‘Sealing’ – daardoor kan de druk in de pan opbouwen.
 • Druk op ‘Manual’, het apparaat laat een kooktijd van 30 minuten zien op hoge druk (High pressure).
 • Pas de druk aan met de knop ‘Pressure’ – daarmee kun je switchen van hoge druk naar lage druk en andersom.
 • De kooktijd kun je aanpassen met de ‘+’ en ‘-‘ knoppen, dit gaat per minuut. Je kunt het apparaat dus heel nauwkeurig instellen.
 • Na 10 seconden start het programma vanzelf, eerst bouwt de druk op, daarna begint de tijd pas af te lopen.
 • Na afloop van de kooktijd piept het apparaat 10x en schakelt de warmhoudstand vanzelf in. Deze schakel je uit door op ‘Keep Warm / Cancel’ te drukken.

Tip: Bij het koken onder hoge druk mag je de InstantPot niet hoger dan 2/3 vullen, dus niet tot de ‘max’ lijn in de pan. Kook je bonen, rijst of gedroogde groenten onder hoge druk? Dan mag je de pan zelfs niet meer dan halfvol doen.

Tip 2: Voeg verder altijd voldoende vocht toe wanneer je onder hoge druk kookt, dit is nodig om de druk op de kunnen bouwen. Zit er te weinig vocht in de pan? Dan maakt je InstantPot een piepend geluid (binnen een half uur na het starten) en geeft een foutmelding. Voeg dan wat extra vocht toe en stel het apparaat opnieuw in.

Stoofvlees en bouillon onder hoge druk maken:

Voor stoofvlees geldt een bereidingstijd van ongeveer 40-45 minuten op hoge druk (‘High pressure’). Voor bouillon gebruik je ook de ‘High pressure’ stand, maar dan laat je het 90 minuten garen. Wacht het liefste tot de druk op natuurlijke wijze af is genomen na het koken, dit duurt over het algemeen 15 minuten, daarna gaat het deksel pas open. Wil je het afbouwen van de druk versnellen, dan kun je het ventiel op ‘Venting’ zetten. LET OP: doe dit onder de afzuigkap en houd je hoofd er niet boven! Er komt echt veel hete stoom uit.

Knop 4: ‘Timer’

Deze knop is geschikt wanneer je de slowcooker functie gebruikt óf op hoge of lage druk gaat koken, en je wilt dat het apparaat wat later klaar is. Volg alle instructies voor het programma, stel de kooktijd in, en druk daarna op ‘Timer’. Er verschijnt een tijd van 6 uur in beeld. Met de knoppen ‘+’ en ‘-‘ kun je deze tijd aanpassen.

Voorbeeld: Je vertrekt om 7 uur ’s ochtends naar je werk en wilt dat de slowcooker om 17 uur klaar is, een tijdverschil van 10 uur. Het slowcooker programma duurt echter maar 8 uur, dus je wilt dat de InstantPot 2 uur later begint met koken. Selecteer dan een tijd van 2 uur met behulp van de ‘Timer’ knop, dan begint het apparaat na deze 2 uur pas met het slowcooker programma.

Verwar de Timer knop dus niet met het instellen van de kooktijd 😉

Knop 5: ‘Yogurt’

Dit was voor mij dé reden om een InstantPot te kopen, kon ik ein-de-lijk een grote hoeveelheid kokosyoghurt maken in een apparaat. Geweldig! Ik moet zeggen dat ik echt heel tevreden ben over deze stand, het maken van de yoghurt gaat super goed, het resultaat is keer op keer beter dan wanneer ik het in een yoghurtmaker deed.

Ik heb een uitgebreid artikel geschreven over het gebruik van de ‘Yogurt’ stand van de InstantPot, dat verdient deze functie wel namelijk. Je vindt het artikel via deze link.

Knop 6: ‘Keep Warm / Cancel’

Wil je het geselecteerde programma annuleren, of denk je dat je de kooktijd toch even iets te lang in hebt gesteld? Dan komt deze knop goed van pas.

Klik simpelweg op ‘Keep Warm / Cancel’ en het programma stopt. That’s it!

Wil je echter een gerecht warm houden in de pan? Dan druk je na afloop van de kooktijd 2x op ‘Keep Warm / Cancel’. Na de eerste keer drukken verschijnt er ‘OFF’ in beeld, na de tweede keer drukken verschijnt er een tijd van 10 uur in beeld. Deze tijd kun je instellen met behulp van de ‘+’ en ‘-‘ knoppen.

InstantPot knopjes close-up

Voorgeprogrammeerde functies

De InstantPot heeft 8 verschillende voorgeprogrammeerde functies. Ikzelf gebruik deze functies zelden tot nooit, omdat ik mijn kooktijd en druk liever instel met behulp van de ‘Manual’ functie. Maar uiteraard zijn sommige van deze functies wel super handig!

Soup

Deze functie kun je gebruiken om onder hoge of lage druk soep of bouillon te koken. Druk je op deze knop dan zie je dat de standaard kooktijd 30 minuten is, onder hoge druk. Druk je op de knop ‘Adjust’ dan verandert de kooktijd naar 20 of 40 minuten (de lampjes ‘less’ of ‘more’ gaan daarbij branden). Met behulp van de ‘+’ en ‘-‘ knoppen kun je de kooktijd nog nauwkeuriger instellen. Ook met de knop ‘Pressure’ kun je switchen naar de lage druk stand.

Welke druk en tijd je instelt hangt helemaal af van het gerecht wat je gaat maken. Zet in alle gevallen het ventiel op ‘Sealing’.

Meat/Stew

Stoofvlees maak je over het algemeen onder hoge druk, het vlees wordt echt super mals. Deze functie staat standaard ingesteld op 35 minuten onder hoge druk. Druk je op de knop ‘Adjust’ dan verandert de kooktijd naar 20 of 45 minuten (de lampjes ‘less’ of ‘more’ gaan daarbij branden). Met behulp van de ‘+’ en ‘-‘ knoppen kun je de kooktijd nog nauwkeuriger instellen. Ook met de knop ‘Pressure’ kun je switchen naar de lage druk stand.

Zet in alle gevallen het ventiel op ‘Sealing’.

Mijn ervaring is dat stoofvlees het lekkerste wordt bij 40-45 minuten op hoge druk.

Bean/Chili

Deze functie gebruik ik echt nooit, maar mocht je bonen willen koken (bijvoorbeeld voor erwtensoep!) dan is deze stand erg handig. Deze functie staat standaard ingesteld op 30 minuten onder hoge druk. Druk je op de knop ‘Adjust’ dan verandert de kooktijd naar 25 of 40 minuten (de lampjes ‘less’ of ‘more’ gaan daarbij branden). Met behulp van de ‘+’ en ‘-‘ knoppen kun je de kooktijd nog nauwkeuriger instellen. Ook met de knop ‘Pressure’ kun je switchen naar de lage druk stand. Zet ook hier het ventiel op ‘Sealing’.

Poultry

Even snel kip maken (bijvoorbeeld draadjeskip!)? Dan is deze functie ideaal.

De ‘Poultry’ functie staat standaard ingesteld op 15 minuten onder hoge druk. Druk je op de knop ‘Adjust’ dan verandert de kooktijd naar 5 of 30 minuten (de lampjes ‘less’ of ‘more’ gaan daarbij branden). Met behulp van de ‘+’ en ‘-‘ knoppen kun je de kooktijd nog nauwkeuriger instellen. Ook met de knop ‘Pressure’ kun je switchen naar de lage druk stand. Zet wel weer het ventiel in het deksel op ‘Sealing’.

Een halve kilo kip wordt perfect gaar met de standaard instelling. Vergeet uiteraard niet vocht (bijvoorbeeld bouillon) en andere smaakmakers bij de kip te doen.

Rice

De rijststand van de InstantPot is echt heel goed bedacht, ik vind het haast jammer dat ik geen rijst eet. Afhankelijk van het gewicht van de inhoud van de pan, past deze de kooktijd namelijk automatisch aan! Hoe leuk is dat?

Je hebt voor vrijwel alle soorten (witte!) rijst een gelijke hoeveelheid rijst als water nodig. Deze doe je in de pan, deksel dicht, zet het ventiel op ‘Sealing’ en druk op ‘Rice’. Deze wordt dan standaard onder lage druk gekookt met een kooktijd tussen de 4 en 12 minuten. Dit regelt de slowcooker allemaal voor je.

Multigrain

Dol op bruine rijst? Geen probleem! De ‘Multigrain’ stand kun je bijvoorbeeld gebruiken om bruine rijst of wilde rijst te koken.

Deze functie staat standaard ingesteld op 40 minuten onder hoge druk. Druk je op de knop ‘Adjust’ dan verandert de kooktijd naar 20 of 60 minuten (de lampjes ‘less’ of ‘more’ gaan daarbij branden). Met behulp van de ‘+’ en ‘-‘ knoppen kun je de kooktijd nog nauwkeuriger instellen. Ook met de knop ‘Pressure’ kun je switchen naar de lage druk stand. Zet het ventiel op ‘Sealing’.

Ik heb gelezen dat de ‘More’ stand in deze functie de inhoud eerst 45 minuten in warm water laat weken en deze daarna pas 60 minuten onder hoge druk kookt (of onder lage druk wanneer je dat in hebt gesteld). Maar omdat ik dat nog niet heb geprobeerd durf ik dat niet met zekerheid te zeggen. Mocht iemand hier wel ervaring mee hebben, laat het hieronder even weten!

Porridge

Zoals de naam al doet vermoeden is deze stand geschikt voor allerlei soorten pap, denk daarbij aan havermout of quinoa.

Deze functie staat standaard ingesteld op 20 minuten onder hoge druk. Druk je op de knop ‘Adjust’ dan verandert de kooktijd naar 15 of 30 minuten (de lampjes ‘less’ of ‘more’ gaan daarbij branden). Met behulp van de ‘+’ en ‘-‘ knoppen kun je de kooktijd nog nauwkeuriger instellen. Ook met de knop ‘Pressure’ kun je switchen naar de lage druk stand. Zet ook hier het ventiel op ‘Sealing’.

Steam

En als laatste.. De stoomfunctie! Hiervoor heb je het metalen stoomrekje nodig wat bij de InstantPot wordt geleverd. Op de stoomfunctie wordt de pan namelijk ontzettend heet en het rekje voorkomt dat je ingrediënten verbranden of aan de pan blijven plakken.

 • Doe onderin de pan een laagje water of bouillon, zet het rekje in de pan en leg daar je ingrediënten op.
 • Druk op ‘Steam’.
 • Deze functie staat standaard ingesteld op 10 minuten onder hoge druk. Druk je op de knop ‘Adjust’ dan verandert de kooktijd naar 3 of 15 minuten (de lampjes ‘less’ of ‘more’ gaan daarbij branden). Met behulp van de ‘+’ en ‘-‘ knoppen kun je de kooktijd nog nauwkeuriger instellen. Ook met de knop ‘Pressure’ kun je switchen naar de lage druk stand.

InstantPot knopjes

Extra: Welke InstantPot kies je?

Mocht je dit artikel door hebben gelezen en enthousiast zijn geworden over een InstantPot, dan kan het lastig zijn om er eentje uit te kiezen. Er zijn verschillende InstantPots op de markt en daarnaast ook nog eens verschillende accessoires. Welke neem je, en wat is handig?

Ikzelf heb de InstantPot DUO 7-in-1 en die bevalt me ontzettend goed, vooral de yoghurtfunctie vind ik hierbij heel fijn. Let op; de InstantPot 6-in-1 heeft géén yoghurtfunctie.

Accessoires InstantPot

 • Extra siliconen ringen – Deze zijn heel handig om te hebben. De geur van gerechten heeft de neiging om in deze ring te trekken, voor stoofvlees en yoghurt wil je om die reden misschien liever niet dezelfde ring gebruiken.
 • Glazen deksel – Voor degenen die heel graag in de pan willen kunnen kijken is deze natuurlijk wel erg handig. Je kunt dit deksel gebruiken voor de slowcooker stand of wanneer je iets aanbakt – oftewel in alle gevallen waarbij het ventiel in het deksel op ‘Venting’ moet staan. Dit deksel is niet geschikt bij koken onder hoge druk, daarvoor gebruik je het standaard deksel met ventiel.
 • Stoommandje – Bij het stomen van groenten is het meegeleverde rekje net wat te grof – daar vallen makkelijk stukken broccoli doorheen bijvoorbeeld. Dit stoommandje is makkelijker bij het stomen van grotere hoeveelheden groenten. Deze stoommandjes van siliconen kun je zelfs op elkaar stapelen, er passen er 2 in.

Verder zijn er natuurlijk nog véél meer leuke InstantPot accessoires beschikbaar, maar of je die nodig hebt? In het begin in ieder geval niet. Pas als je echt aan de slowcooker gewend bent en deze vaak gebruikt zou je deze misschien kunnen overwegen. Er is ook een anti-aanbak pan verkrijgbaar maar mijn ervaring is dat de standaard RVS pan (gezonder materiaal!) heel makkelijk schoon te maken is, ook wanneer deze een beetje aan is gebakken. Hij kan zelfs in de vaatwasser.

 

Dat was het! Hopelijk is het met deze Nederlandse InstantPot handleiding je nu een stuk duidelijker hoe je de InstantPot optimaal kunt gebruiken. Het is tenslotte echt een super veelzijdig apparaat wat dagelijks goed van pas kan komen, maar je moet net even weten hoe je de functies het beste gebruikt. Sinds ik mezelf heb verdiept in alle knopjes gebruik ik mijn InstantPot in ieder geval heel veel vaker, met heel fijne resultaten!

Comments 41

 1. Hoi Marinka,

  Wat fijn dat je zo’n heldere omschrijving gemaakt hebt.
  Hier ben ik echt heel erg blij mee.
  Nu gebruik ik mijn instant pot met veel meer vertrouwen 😉
  De gebruiksaanwijzing is inderdaad niet heel erg duidelijk en tevens in het Engels wat het net wat ingewikkelder maakt.

  Dank je wel hiervoor :))

 2. SUPER dat je deze handleiding hebt geschreven!
  Ik zie er af en toe tegenop op ‘m erbij te pakken.
  Kokosyoghurt maken staat al zo lang op de planning…..nu extra gemotiveerd om het binnenkort echt te gaan doen.

 3. Top!
  Dank je wel voor deze heldere uitleg!!
  Ik deed meestal maar wat 🙈 Maar het is erg fijn om nu gerichter ermee aan de slag te kunnen.
  Aanbakken bijv. deed ik altijd eerst in een pan op het gasfornuis!! (Wist ik veel! Whaaa)
  Die gebruiksaanwijzing die erbij hoort is idd zeer onduidelijk..!

 4. Super, deze handleiding!
  Na al een tijd een slowcooker te hebben, denk ik toch over de instant-pot.
  Zie dat deze alleen via Amazon te koop is.
  Zijn er ook adressen in Nederland? (Of Duitsland is ook geen probleem?)
  Groetjes Kristel

 5. Hoi hoi,
  Zou je nu weer een instant pot kopen of crockpot omdat instant te veel functies heeft die je toch niet gebruik?

  Groetjes Kim

  1. Zowel de CrockPot als de Instant Pot zijn fijn in gebruik, daar hebben we geen voorkeur in. Als je alleen de slowcooker functie gebruikt, dan is de CrockPot perfect. Maar wil je er bijvoorbeeld ook yoghurt mee maken dan kun je beter voor de Instant Pot kiezen. Daarnaast is de CrockPot wat breder en de Instant Pot juist hoger, dus het ligt er ook aan hoeveel ruimte je hebt om de slowcooker neer te zetten/op te bergen.

 6. Ik wil deze pan dol graag, alleen al voor de yoghurt knop.
  Maar ik heb geen cart dus kan hem niet kopen.
  Heeft iemand tips waar je deze nog meer kan krijgen?

 7. je kan gewoon bij een postkantoor een prepaid kaart kopen met de gewenste bedrag…en dan online je instantpot kopen

 8. Hoi Marinka,

  Heb jij een paar jaar geleden een U.S. instant pot gekocht? (die voor 120V en 1000W) Ik heb deze namelijk ook en vraag mij af of ik hem in Nederland kan gebruiken. Ik zie online staan dat ik er dan een transformer tussen moet zetten en vraag mij af of jij dat nu ook hebt. (Ik zie dat er nu ook instant pots zijn voor 230V als je hem via de U.K. besteld, maar volgens mij zijn die pas net op de markt)

  Groeten Sophie

  1. Marinka heeft de InstantPot bij Amazon UK gekocht (link staat in het artikel) en hiervoor heb je geen transformer nodig 🙂

  2. wat ik mij nu afvraag is of je nu met “koken” van je aardappels en groente en vlees dit kan combineren. en is er iemand met ervaring om n cake erin te bakken. (Instant Pot Duo Plus )

 9. Ik wil ook graag de instantpot maar wist idd niet of je hem in uk kon bestellen ivm andere stekker?? Dacht ik? Wie heeft advies…. alvast bedankt
  Francis

 10. Hallo Anne,
  Ik heb mijn Instant Pot vandaag ontvangen. Het deksel heeft aan de onderkant 4 kleine deuken. Als je met je vinger er langs gaat voel je een scherp randje en het randje heeft een licht bruine kleur.
  Graag je advies of dit normaal is of dat ik het beter retour kan zenden?

  Alvast bedankt

  1. Oeh dat is lastig om zo op afstand te zeggen. Als de deksel gewoon goed sluit dan moet het geen probleem zijn, maar je kunt dit het beste even navragen bij de leverancier.

 11. Hallo Marinka,

  Ik ben zo nieuwsgierig naar deze Instant Pot maar hij is zo lastig verkrijgbaar, weet je ook alternatieven die in Nederland verkrijgbaar zijn?
  Ik zag bijv bij de Media Markt de Pressure King Pro, weet je of die vergelijkbaar is?

 12. Ik heb de Instant Pot vorige week woensdag besteld via Amazon.co.uk en had hem maandag in huis, met UK en NL stekker. Dit weekend ga ik er mee experimenteren, bedankt voor de handleiding!

 13. Ik denk er over om een Instantpot te kopen. Vraagje: zit er een tijdklok op ?
  Als gerecht er bv. korter in moet dan je van huis bent. Of kun je alleen gerechten er in voor de tijd dat je weg bent. ?

  1. Er zit inderdaad een timer op de InstantPot en je kunt instellen dat je gerecht warm wordt gehouden als deze klaar is met koken 🙂

 14. Ik wil graag de 8l omwille van het maar tot 2/3 vullen. Is die ook verkrijgbaar op amazone? Bij e-bay wel maar ben er niet zo mee vertrouwd…..

 15. Beste Marinka,

  ik wil graag met de instant pot kefir maken van rauwe geitenmelk. en een ferment zakje kefir
  Moet de kefir gelijk yoghurt bereidt worden 24uur of toch op 48 uur instellen.

  alvast bedankt
  grtjes
  raffaele

  1. Beste Raffaele, hier kunnen we jou helaas niet verder mee helpen. Marinka gebruikt zelf namelijk geen geitenmelk. Hopelijk kun je deze informatie ergens anders vinden. Veel (kook)plezier!

 16. Ontzettend fijn dat je de gebruiksaanwijzing in het Nederlands hebt vertaald. Ik ga de pot snel op diverse manieren uitproberen en hoop er heerlijke gerechten in te bereiden.

 17. Hallo Marinka,

  Heel fijn die handleiding! Dit gaat me waarschijnlijk over de streep trekken om de Instant Pot aan te schaffen.
  Ik wil em vooral gebruiken voor het bouillon trekken om gelatine te krijgen. Dit moet bij bepaalde temperatuur. Kun je zelf de temperatuur instellen of is alles voorgeprogrammeerd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.