Glutenvrije rocky road

Glutenvrije Rocky Road (met zelfgemaakte marshmallows!)

Glutenvrije rocky road

Mmmm, rocky road! Ik ken het uit de VS en heb de ‘echte’ versie ooit één keer gegeten, maar oh wat is dat een lekkere traktatie zeg. Ik bedoel maar: een heeerlijke combinatie van noten, gedroogd fruit en marshmallows. Mét chocolade eroverheen. What could go wrong? Het enige wat hierbij mis kan gaan is dat je er iets teveel van eet, daarom zou ik aanraden dit alleen te maken wanneer je wat te trakteren hebt. Of vries gewoon meteen een deel in, dat kan natuurlijk ook.

De basis voor deze glutenvrije rocky road bestaat uit zelfgemaakte marshmallows. Geloof me, deze stap wil je niet overslaan want marshmallows maken is leuk én lekker. Dit zou je bijvoorbeeld ook met kinderen kunnen doen. Misschien zelfs op een kinderfeestje? Maak zelf alvast de marshmallows en laat de kids lekker kliederen met een eigen bakvormpje en chocolade zodat ze hun eigen versie van rocky road kunnen maken.

De originele versie van rocky road bestaat natuurlijk ook uit biscuitjes, maar die heb ik weggelaten. Droge koekjes zijn nergens echt lekker in, toch? Maar omdat ik wel iets extra knapperigs toe wilde voegen, heb ik ervoor gekozen om bananenchips toe te voegen. Super simpel, en nog lekkerder ook!

Glutenvrije rocky road

Recept glutenvrije rocky road

Klaar voor het recept? Daar gaan we!

Ben je allergisch of intolerant voor één van de ingrediënten, of houd je gewoon niet van bijvoorbeeld pecannoten? Dan kun je dit altijd vervangen door andere soorten noten, zaden of gedroogd fruit. Zo kun je ook gedroogde cranberries gebruiken wanneer je geen gedroogde kersen kunt vinden.

Het basisrecept voor marshmallows vind je hier.

Glutenvrije Rocky Road (met zelfgemaakte marshmallows!)
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 9
Ingrediënten
  • 300g pure chocolade (80% cacao)
  • 50g ghee of kokosolie
  • 85g marshmallows, klein gesneden
  • 70g paranoten
  • 50g gedroogde kersen
  • 50g pecannoten
  • 50g bananenchips
Bereiding
  1. Smelt de chocolade en ghee (of kokosolie) au bain-marie.
  2. Bedek een vierkante bakvorm met bakpapier en verdeel er de overige ingrediënten overheen.
  3. Schenk de gesmolten chocolade in de bakvorm en laat het geheel een uurtje opstijven in de koelkast.
  4. Snijd met een scherp mes in stukken.
Glutenvrije rocky road

Comments 2

  1. Hoihoi,
    Dank voor je heerlijke recepten. Ik heb n vraagje: ik woon in het buitenland, Nicaragua, en ik kan hier geen pure chocolade kopen, dus ik koop cacaobonen en vermaal dit tot cacaopoeder. Hoeveel extra kokosolie moet ik dan ongeveer toevoegen om ‘pure chocolade’ te krijgen?
    Dag,
    Marjan

    1. Hoi Marjan,
      In het Warenwetbesluit Cacao en chocolade staat dat de aanduiding ‘chocolade’ alleen mag worden gebruikt voor pure chocolade met in totaal ten minste 35 procent droge cacaobestanddelen, inclusief ten minste 18 procent cacaoboter en ten minste 14 procent vetvrije droge cacaobestanddelen.
      Om pure chocolade te krijgen is het van het belang dat je pure cacaobonen gebruikt. De Kokosolie wordt gebruikt om dingen hard te maken door het in de koelkast of vriezer te plaatsen – bijv. chocolade brokken.
      Je hebt dat dus niet nodig om iets puurs te maken.
      MAAR is het misschien gemakkelijker om online pure chocolade te bestellen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.