Geplette Zoete Aardappel met Citroen-Dille Mayo
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediƫnten
  • 2 middelgrote zoete aardappels
  • 1 el ghee
  • peper en zout
  • 4 el zelfgemaakte mayonaise <-- klik hier voor het recept
  • 1 el citroensap
  • 2 tl citroenrasp
  • 1 el verse dille, fijn gesneden
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Boen de zoete aardappels goed schoon maar laat de schil eraan zitten.
  3. Snijd in plakken van 2 cm dik.
  4. Wrijf de plakken in met ghee en leg ze op de bakplaat. Rooster in 20 minuten gaar.
  5. Haal de bakplaat uit de oven en zet nu de grillstand van de oven aan.
  6. Plet de zoete aardappel schijven met een vork, ongeveer zoals op de foto. Je hoeft ze niet te prakken, duw ze gewoon plat.
  7. Draai de zoete aardappel schijven nu om en bak ze nog 2-5 minuten (afhankelijk van je oven) tot ze goudbruin beginnen te kleuren. Bestrooi met peper en zout.
  8. Meng citroensap, citroenrasp en dille door de mayonaise en schep op elke zoete aardappel schijf wat van deze saus vlak voor je deze serveert. Serveer warm of koud.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/geplette-zoete-aardappel-citroen-dille-mayo/