Stoofperen

Stoofperen

Stoofperen zijn op en top herfst comfortfood. De heerlijke geuren die zich door het huis verspreiden wanneer ze opstaan, alleen daarom al zou je ze eigenlijk willen maken. Zo wordt het koude en natte weer buiten toch een stuk minder erg.

Deze peren zijn een heerlijk bijgerecht bij een stukje vlees, maar het is ook heerlijk als toetje. Wat dacht je van stoofperen met zelfgemaakt vanille-ijs! Perfect voor de feestdagen, maar het kan natuurlijk altijd.

Met een beetje kokosbloesemsuiker (of palmsuiker), citroen, kaneel, kruidnagel en rode wijn geef je de peren een heerlijk kruidige, volle smaak. Daar heb je geen grote hoeveelheden suiker voor nodig, het geheim zit in de specerijen. Dit geeft de peren en de saus de zachte smaak die stoofperen horen te hebben. Zoet, maar niet té.

Wil je de saus wat dikker maken, vergeet dan niet om de saus wat in te koken nadat de peren klaar zijn. Schenk de saus vlak voor het serveren over de peertjes. Eet smakelijk!

Stoofperen
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
  • 1 kg stoofperen
  • 40 gram kokosbloesemsuiker (of palmsuiker)
  • Sap van een halve citroen
  • Stukje biologische citroenschil van 4 cm
  • 1 kaneelstokje
  • 2 kruidnagels
  • 250 ml biologische rode wijn
Bereiding
  1. Schil de peren.
  2. Zet de stoofperen rechtop naast elkaar in een grote pan.
  3. Voeg de wijn toe. Vul aan met water totdat de peren net niet onderstaan.
  4. Voeg de citroensap, citroenschil, kaneelstokje, kruidnagel en de kokosbloesemsuiker toe. Breng het geheel aan de kook.
  5. Stoof de peren een uurtje op een laag vuur tot ze zacht en gaar zijn.
  6. Verwijder de peren, citroenschil, kaneelstokje en de kruidnagel en kook de rest tien minuten op een hoog vuur in tot de saus wat indikt.
  7. Schenk vlak voor het serveren de saus over de peren. Heerlijk bij een stukje vlees of als dessert.
 

Comments 1

  1. Kan ik deze ook maken zonder de rode wijn?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.