Soepjes zijn altijd makkelijk. Je maakt er gelijk lekker veel van en zo heb je het achter de hand voor dagen dat je geen tijd hebt om te koken. Even een snelle en gezonde lunch zonder al te veel moeite? Te moe om ’s avonds nog te koken? Bewaar een lekkere soep in je vriezer zodat je altijd wat achter de hand hebt in dit soort zulke situaties. Of maak gelijk lekker veel zodat je er een aantal dagen van kan genieten. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze lekkere currysoep!
Wanneer je zelf getrokken bouillon gebruikt dan is het nog eens extra gezond. Als je geen zelf getrokken bouillon in de vriezer hebt liggen dan kun je eventueel gebruik maken van bouillonblokjes, kijk dan wel goed naar de ingrediënten. Zelf vind ik de bouillonpoeder van het Blauwe Huis, te koop in de natuurvoedingswinkel, fijn om achter de hand te hebben omdat die geen onnodige toevoegingen bevat.
Bloemkool, kokos en curry is een combinatie die goed werkt. Deze currysoep was hier thuis een hit in ieder geval.
- 2 uien
- 2 bloemkolen
- 2 eetlepels vet naar keuze (kokosolie, roomboter)
- 2 liter (zelf getrokken) bouillon
- 2 eetlepels kerriepoeder
- 200 ml kokosmelk
- 1,5 eetlepel zeezout
- Pel de uien en snij ze in grove stukjes.
- Snij de bloemkool in roosjes en spoel ze even af met water.
- Verwarm in een soeppan het vet en bak de ui op een laag vuurtje, voor ongeveer 5 minuten, tot de ui glazig is geworden.
- Zodra de ui glazig is geworden, voeg de rest van de ingrediënten toe: de bloemkoolroosjes, bouillon, kerriepoeder, kokosmelk en zeezout.
- Breng het geheel aan de kook en laat het 20 minuten zachtjes sudderen.
- Prik met een vork in de bloemkool om te controleren of het beetgaar is. Je zou er dan redelijk makkelijk in moet kunnen prikken.
- Pureer alles tot een romige soep.



Comments 1
Super lekker♥️