Na het maken van kruisbessenchutney had ik nog steeds heel wat kruisbessen over, daarom besloot ik er eens een repen mee te maken. Het resultaat: deze heerlijke kruisbessen-kokosrepen!
Het leuke van deze reep is dat er helemaal geen zoete toevoegingen in hoeven. Kruisbessen zijn zoetzuur van smaak en kokos is al best zoet, dus honing of iets dergelijks is niet nodig. Het resultaat: een verfrissende zoetzure kruisbes reep, erg lekker als tussendoortje of toetje.
Als je wilt, kun je de repen nog extra vulling geven met gehakte noten, rozijnen, stukjes appel of fijngehakte chocolade – ga zo maar door. Je kunt dit door het beslag scheppen vlak voordat je het in de bakvorm doet en afbakt.
Omdat je de repen maakt met kokosmeel, zijn ze ook nog eens glutenvrij en lactosevrij. Heerlijk genieten zonder buikpijn of andere mogelijke klachten dus!
- Kruisbessen - 300g
- Eieren - 3
- Kokosrasp - 2 cups (160g)
- Kokosmeel - 2 el
- Kokosolie - 60 ml
- Zout - ¼ tl
- Vanillemerg - ⅛ tl
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en vet een brownievorm in met kokosolie.
- Was de kruisbessen goed en pureer ze vervolgens met een staafmixer in een hoge maatbeker.
- Giet de kruisbessenpuree in een beslagkom en roer de eieren er doorheen.
- Voeg dan de rest van de ingrediënten toe en roer alles goed door met een lepel tot zich een dik
- beslag vormt.
- Schep het beslag in de ingevette brownievorm en bak het geheel in ca. 30 minuten gaar. De koek is aan het einde van de baktijd nog vrij licht van kleur en goudbruin aan de randen.
- Laat de koek ongeveer een half uur af koelen en zet hem vervolgens enkele uren in de koelkast.
- Snijd de koek in 8 repen, serveer en eet smakelijk!



Comments 2
Dit klinkt heel lekker! Maar is het met 3 of 6 eieren?
Oeps, het is met 3 eieren! Bedankt dat je het even aangeeft, 2x 3 eieren is wel wat veel 😉 Ik heb het recept er meteen even op aangepast!