Zin in lekkere muffins die snel gemaakt zijn? Het beslag voor deze appel-kastanjemuffins is in 10 minuten gemaakt. Handig wanneer je onverwachts visite krijgt! De muffins zijn gezoet met appel en gedroogde abrikozen, verder niets. Kastanjemeel is namelijk al een beetje zoetig van zichzelf . Heb je liever iets knapperigs in je muffins? Voeg dan eens een handje gehakte walnoten toe, en/of wat stukjes pure chocolade als je daar zin in hebt.
Appel-kastanjemuffins
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
Dit recept bevat eieren.
Auteur: Marinka
Personen: 8
Ingrediënten
- Kastanjemeel - 150g
- Kaneel - 1 tl
- Bakpoeder - ½ tl
- Zout - een snuf je
- Appel - 175g, klokhuis verwijderd, in stukjes
- Gedroogde abrikozen - 75g
- Eieren - 4, groot
- Kokosolie - 60 ml
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Bekleed een muffinvorm met 8 papieren
- muffinvormpjes, of vet de vorm goed in met wat kokosolie.
- Meng in een beslagkom kastanjemeel, kaneel, bakpoeder en zout door elkaar.
- Combineer de appel, abrikozen, eieren en kokosolie in een blender en pureer tot een gladde massa, eventueel kun je hier ook de staafmixer voor gebruiken.
- Roer het appelmengsel door het kastanjemeel tot zich een dik beslag vormt.
- Schep telkens 2 grote eetlepels beslag in een muffinvormpje en maak zo 8 muf f ins.
- Bak de muffins in ca. 30 minuten goudbruin en gaar. Laat ze wel even af koelen voor je ze serveert.


