Mini frittata’s zijn ideaal voor mensen die het heel erg druk hebben. Mensen zoals ik dus haha.
Je kan namelijk een grote batch maken en invriezen zodat je altijd wat paraat hebt. Ideaal dus als je een snelle snack nodig hebt of als ontbijtje als je het druk hebt. Je kan ze in allerlei variaties maken zoals met ham en tomaat, courgette en geraspte wortel (favoriet van mijn zoon), maar ook zoals deze spinazie champignons variant.
Ze bevatten eieren en groentjes wat een top combi is!
Wat is jouw favoriete variant
Let op omdat je geen kaas gebruikt kunnen de muffins wat inzakken als je ze uit de oven haalt. Dit is normaal en kan geen kwaad. Het betekent niet dat ze mislukt zijn, het is nog steeds even lekker!
Porties: 12 stuks
Voorbereiding: 5 minuten
Kooktijd: 30 – 35 minuten
Totale tijd: 35 –4 0 minuten
Ingrediënten:
- 8 grote eieren
- 120 ml amandelmelk
- 30 – 50 gram spinazie (kan ook diepvries)
- 100 gram champignons, in plakjes
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel italiaanse kruiden
- Zout en peper naar smaak
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet de muffinvorm in met een beetje olie (of gebruik muffinvormpjes)
- Verhit wat olie in de pan en fruit de ui en knoflook glazig in 2-3 minuten
- Doe de champignons erbij en bak nog even op middelhoog vuur voor zo’n 5 minuten
- Voeg de spinazie toe en bak totdat deze geslonken is
- Klop de eieren en de amandelmelk in een kom tot een glad mengsel. Voeg de kruiden en zout en peper toe en roer goed door
- Vul nu de muffinvorm met de groente en giet het eimengsel eroverheen
- Bak 20-25 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn.
- Laat afkoelen en serveer direct of bewaar ze in de koelkast voor zo’n 3 dagen of in de vriezer voor 3 maanden.