Avocado-Ei Bootjes – Een Voedzaam Paleo Ontbijt

Begin je dag met een boost van gezonde vetten en eiwitten met onze Avocado-Ei Bootjes! Dit ontbijt is niet alleen heerlijk en vullend, maar ook ongelooflijk voedzaam, waardoor het de perfecte start is van een energieke dag.

Het is ideaal om te maken met de drukke ochtenden, en het zorgt dat je bloedsuikerspiegel optimaal blijft gedurende de dag. Ideaal dus als je probeert af te vallen, of op je ideale gewicht wilt blijven.

Avocado’s zijn een superfood, rijk aan omega-3 vetzuren, vezels, en meer dan 20 vitamines en mineralen. Gecombineerd met de hoogwaardige eiwitten en vetten in eieren, vormen deze bootjes een krachtige maaltijd die je lichaam voedt en je lang verzadigd houdt.

Dit recept levert een uitstekende balans van mono-onverzadigde vetzuren, eiwitten, en vezels, wat bijdraagt aan een gezond hart en een stabiele bloedsuikerspiegel. De combinatie van avocado en ei biedt ook een breed scala aan vitamines en mineralen, zoals vitamine K, foliumzuur, vitamine C, en ijzer.

Een top duo dus!

Zoals je merkt aan dit bericht, ik ben echt fan van deze combi. Het is superlekker en easy om te maken. Mijn go-to ontbijtje dat gemiddeld 2x per week op mijn planning staat. Naast een heerlijke smoothie is het ook goed te combineren. Zo heb je ook nog een scala aan vitamines binnen. En binnen 15-20 minuten je ontbijtje klaar.

Het fijne is dat je het in de oven stopt en ondertussen maak ik me klaar voor de dag. Ik kleed me aan en poets mijn tanden. Als ik klaar ben is mijn ontbijtje klaar.

Experimenteer eens met kruiden en zaadjes en pittenmix. Zo kan je het bijv. met sesamzaadjes als extra topping gebruiken. Of met een heerlijke pompoenpittenmix zoals deze. Maar ook lekker met Italiaanse kruiden of verse peterselie eroverheen.

Genoeg variaties mogelijk!

Avocado-Ei Bootjes

  • Voorbereidingstijd: 5 minuten
  • Kooktijd: 15-20 minuten
  • Porties: 4 (1 halve avocado per portie)

Ingrediënten:

  • 2 rijpe avocado’s
  • 4 eieren
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: zaden en pitten
  • Optioneel: een handje verse peterselie

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Halveer de avocado’s en verwijder de pitten. Schep indien nodig een beetje van het avocado-vlees uit om meer ruimte te maken voor de eieren.
  2. Plaats de avocadohelften in een ovenschaal. Breek voorzichtig een ei in elke helft. Bestrooi met zout en peper en eventueel andere kruiden.
  3. Bak de avocado-ei bootjes 15-20 minuten in de oven, of tot de eieren gestold zijn naar wens.
  4. Serveer warm, eventueel met extra toppings zoals verse kruiden of zaden en pittenmix.

Comments 2

  1. Aangezien ik geen kookprinses ben, lijkt het dat deze gemakkelijk te maken is, dus deze ga ik zeker proberen. Bedankt.

    1. graag gedaan Riky! ik ben benieuwd hoe het bevalt 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.