Whoehoe, ik had weer eens zin in iets lekkers! Dus ik pakte mijn Paleo Methode boek erbij
Vanavond zijn het deze verrukkelijke Chocolade cookies! Zelfgemaakt dus zonder toegevoegde suikers, of de schadelijke vetten die vaak gebruikt worden bij het maken van koekjes. Een grote boosdoener is palmolie of zonnebloemolie. Deze kunnen namelijk niet tegen verhitting waardoor ze kankerverwekkende stoffen achterlaten! Net als olijfolie en andere oliën.
Oliën die wel tegen verhitting kunnen zijn roomboter, ghee (geklaarde boter) en kokosolie. Gebruik deze dan ook om te bakken en gebruik de andere oliën koud in bijvoorbeeld sauzen en salades.
Choco Chip Cookies
Klaar voor het recept? Daar gaan we!
Choco Chip Cookies
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
Auteur: Danielle
Personen: 15-20
Ingrediënten
- 200 g amandelmeel
- ½ tl wijnsteenbakpoeder
- Snufje zout
- 60 ml kokosolie, gesmolten
- 2 el honing
- 1 el cacaopoeder
- 1 tl vanille-extract
- 100 g pure chocolade nips
Bereiding
- Verwarm de oven op 175°C en bekleed de bakplaat met bakpapier
- Meng in een kom de amandelmeel, zout en het bakpoeder
- Smelt de kokosolie in een pannetje en zet het vuur uit
- Roer vervolgens door het amandelmeelmengsel de kokosolie, honing, cacaopoeder en vanille-extract
- Als laatste roer de chocolade nips erdoorheen
- Maak kleine balletjes van dit mengsel leg ze op de plaat en druk ze plat tot een koekje
- Zet ze in de oven en bak voor ongeveer 7-10 min. totdat ze goudbruin zijn (let op het gaat snel aan het einde)
- Laat ze een kwartiertje afkoelen voordat je ze eet zodat ze niet breken
- Eet nu 1 koekje en bewaar de rest in een afgesloten bak in de koelkast voor later (ongeveer 1 week houdbaar)