Chocolade Muffins

Er werd gevraagd of ik handige snacks wilde maken. Dus daar heb ik naar geluisterd. Niks makkelijker en lekkerder dan deze chocolade muffins! En natuurlijk helemaal Paleo Proof en gezond.

Wist je dat er in chocola veel magnesium zit. Wat het lichaam helpt te ontspannen en waar de nachtrust beter van wordt? Ook heb je magnesium voor heel veel andere processen in het lichaam nodig. Het heelt de spieren na beweging maar ook tegen bijv. hoofdpijn of krampen in de benen.

De muffins zijn makkelijk te bewaren in de vriezer voor zo’n 3 maanden of een week in de koelkast. Ze ontdooien snel als je ze uit de vriezer haalt. Dus als je een muffin als snack mee wilt nemen naar kantoor dan kan je ze in de ochtend uit de vriezer halen en in de middag opeten.

Ik gebruik met bakken vaak cups in plaats van grammen. Het werkt veel sneller dan alles afwegen. Je kan deze maatbekers makkelijk halen bij bijv. de grotere supermarkten. Geen maatbekers in huis? Je kan ook een klein koffie kopje gebruiken.


Porties: 6 muffins
Voorbereiding: 5 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten

Ingrediënten:

1 1/2 cup amandelmeel
1/4 cup kokosmeel
1/2 cup cacao poeder (ongezoet)
1/4 theelepel zeezout
1 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel baksoda
1/3 cup kokosolie, gesmolten en afgekoeld
1/3 cup honing of ahornsiroop
4 grote eieren
1 theelepel vanille-extract
1/2 cup donkere chocoladestukjes (zorg ervoor dat ze paleo-vriendelijk zijn, zonder zuivel of geraffineerde suikers)

Bereiding:

  1. Verwarm je oven voor op 180C.
  2. Vet een muffin vorm in met een beetje kokosolie of bekleed deze eventueel met papieren muffinvormpjes.
  3. Meng in een grote kom het amandelmeel, kokosmeel, cacao poeder, zeezout, bakpoeder en bakingsoda. Zorg ervoor dat er geen klontjes zijn.
  4. In een andere kom, meng de gesmolten kokosolie, honing of ahornsiroop, eieren en vanille-extract tot een glad mengsel.
  5. Voeg de natte ingrediënten bij de droge en meng goed door elkaar tot je een consistent beslag hebt. Vouw vervolgens de chocoladestukjes door het beslag.
  6. Verdeel het beslag gelijkmatig over de muffinvormpjes, vul elk vormpje voor ongeveer 3/4 om ruimte te laten voor het rijzen van de muffins.
  7. Bak de muffins in de voorverwarmde oven voor ongeveer 18-25 minuten, of totdat een ingebrachte tandenstoker er schoon uitkomt.
  8. Laat de muffins na het bakken een paar minuten in de pan afkoelen voordat je ze op een rek plaatst om volledig af te koelen.

Comments 3

  1. Hoe veel gram is 1 cup, waar kan ik anders die cups anders kopen.

    Groetjes Hilda

    1. Een “cup” is een Amerikaanse maateenheid die vaak gebruikt wordt in recepten. Omgerekend naar metrische eenheden is 1 cup gelijk aan:

      240 milliliter (ml) voor vloeistoffen.
      Voor droge ingrediënten kan de exacte hoeveelheid variëren afhankelijk van het ingrediënt, maar gemiddeld is 1 cup gelijk aan 120-140 gram (g).
      Hier zijn enkele veelvoorkomende voorbeelden:

      1 cup bloem = ongeveer 120 gram
      1 cup suiker = ongeveer 200 gram
      1 cup boter = ongeveer 225 gram

  2. hoeveel gram chocolade heb je nodig

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.