Het is volgens mij geen geheim dat ik van avocado hou. Maar wist je ook dat je ontzettend lekkere ijsjes kunt maken met avocado als basis? Het is gewoon een kwestie van pureren, invriezen (met een stokje erin) en voor je het weet kun je gaan genieten van heerlijk zelfgemaakt ijs. Ideaal voor in de zomer! Dit is uiteraard ook een prima tussendoortje voor kinderen, een echte traktatie die stiekem heel gezond is.
Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met de vulling van de avocado ijsjes. Van noten, rozijnen en cacao tot banaan, frambozen, aardbeien of elk fruit wat je maar voor handen hebt. Als je het toch graag wat zoeter wilt maken, voeg dan een beetje honing of ahornsiroop toe aan het ijs.
Laat je fantasie de vrije loop, de mogelijkheden zijn eindeloos. Geniet ervan!
- 1 rijpe avocado
- 1 eetlepel citroen of limoensap
- 1 rijpe banaan
- 1 flinke schep (rauwe) cacao
- 1 á 2 eetlepels ahornsiroop (of 1 banaan)
- 1 á 2 eetlepels ahornsiroop (of 1 banaan)
- 50 tot 100 gram gemengde noten (fijngehakt) en rozijnen
- Pureer de avocado met de citroen of limoensap.
- Voeg hier de banaan of de ahornsiroop aan toe.
- Meng de cacao of de vulling erdoorheen.
- Giet het avocado mengsel in vormpjes en steek er indien gewenst ijsstokjes in. (omdat het mengsel zo dik is blijven de stokjes uit zichzelf al rechtop staan)
- Zet het geheel in de vriezer voor ongeveer 4 uur of totdat het mengel volledig bevroren is.



Comments 3
ziet er mooi en lekker uit
Ik vind het jammer dat ik avocado niet lekker vindt. Het ziet er zo lekker uit.
Ik heb avocado-ijs al eens gemaakt en nu komt het als toetje voor kerstmis op tafel. Als voorspijs zal het gerookte vis worden. Maar voor de hoofdschoten moet ik de recepten nog eens nakijken.
Bedankt voor al die uitstekende recepten.