Gekarameliseerde Walnoten

Gekarameliseerde Walnoten

Gekarameliseerde Walnoten

Deze gekarameliseerde walnoten zijn een snelle, makkelijke en vooral hele lekkere snack! Je hebt ze zo gemaakt, het is echt heel makkelijk om te maken.

De combinatie van de walnoten met het amandelschaafsel en karamellaagje is gevaarlijk lekker. Ahornsiroop past er qua smaak het beste bij, maar je kunt ook honing gebruiken. Pas wel op dat ze niet verbranden in de oven. Net als je vingers trouwens, laat de noten eerst goed afkoelen voordat je ze uit elkaar haalt.

Het grootste gevaar zit ‘m overigens niet in het maken, maar in het opeten. Probeer er maar eens vanaf te blijven. Ook erg lekker met een snufje zout erop, voor een ‘gezouten karamel’ smaak.

Gekarameliseerde Walnoten
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Ingrediënten
  • 150 gram hele walnoten
  • 50 gram geschaafde amandelen
  • 60 ml ahornsiroop
Bereiding
  1. Verwarm de oven op 150°C
  2. Meng alle ingrediënten door elkaar.
  3. Zorg dat de walnoten goed bedekt zijn en dat de amandelschaafsel goed blijft ‘plakken’.
  4. Bekleed je bakplaat met bakpapier.
  5. Spreid de walnoten uit over de bakplaat.
  6. Bak voor ongeveer 15 tot 20 minuten of totdat de noten goudbruin zijn.
  7. Laat ze goed afkoelen en breek dan de walnoten los van elkaar.
  8. Bewaar ze in een goed afgesloten container.
 

Comments 4

  1. Erg bitter is het velletje geworden .
    Volgende keer ga ik het met honing proberen.

    1. Goed gedaan, ons kee die gaat da nou ook doen

    2. Post
      Author

      Met de ahornsiroop Pascalle? Heb je intussen al met honing geprobeerd?

  2. Goed insmeren met amandelschaafsel bloemen olie dan zeker 20 min in een voorverwarmde oven in het midden laatse 10 min meer boven, afkoelen, snijden en bovenop de slagroom serveren, beetje amaretto op het Belgische chocolade ys van Hagen das, als koffie gebruik ik de Freddo Intenso van Nespresso, heerlijk toetje!!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.