Paleo Appel Kastanje Muffins

Paleo Appel Kastanje Muffins

Paleo Muffins

Enkele maanden geleden bestelde ik kastanjemeel. Ik was er helemaal enthousiast over, maar eigenlijk wist ik niet zo goed wat ik er mee kon maken en zo stond het dus nog steeds onaangebroken in de kast.

Uiteindelijk ben ik gewoon wat gaan proberen en inmiddels heb ik er heerlijke pannenkoekjes, koekjes en deze paleo muffins mee gemaakt. Deze paleo muffins zijn glutenvrij, lactosevrij en vrij van geraffineerde suikers.

Omdat kastanjemeel al wat zoet van zichzelf is, heb ik deze paleo muffins alleen met vers fruit en een klein beetje gedroogd fruit gezoet. Dat is meer dan genoeg.

Met de ingrediënten kun je natuurlijk flink variëren: in plaats van appel kun je bijvoorbeeld ook peer of banaan gebruiken, en in plaats van de gedroogde abrikozen een andere variant van gedroogd fruit zoals vijgen, rozijnen of dadels. Doe vooral wat jij lekker vindt en creeër je eigen favoriete paleo muffins!

Paleo Appel Kastanjemuffins
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 8
Ingrediënten
  • 150g kastanjemeel
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl bakpoeder
  • Een snufje zout
  • 175g appel, zonder klokhuis, in stukjes gesneden
  • 75g gedroogde abrikozen
  • 4 grote eieren
  • 60 ml kokosolie
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Bekleed een muffinvorm met 8 papieren muffinvormpjes, of vet de vorm goed in met wat kokosolie.
  2. Meng in een beslagkom kastanjemeel, kaneel, bakpoeder en zout door elkaar.
  3. Combineer de appel, abrikozen, eieren en kokosolie in een blender en pureer tot een gladde massa, eventueel kun je hier ook de staafmixer voor gebruiken.
  4. Roer het appelmengsel door het kastanjemeel tot zich een dik beslag vormt.
  5. Schep telkens 2 grote eetlepels beslag in een muffinvormpje en maak zo 8 muffins.
  6. Bak de muffins in ca. 30 minuten goudbruin en gaar. Laat ze wel even afkoelen voor je ze serveert.
 

Comments 6

  1. Dit is een van mijn favoriete baksels. Ik houd van de pittige smaak van kastanjemeel.

  2. Hallo, kan je deze ook met kastanje puree maken? En hoeveel zou je dan nodig hebben? Alvast bedankt!

  3. Het lijkt me heerlijk maar ehm..het lijkt mij onmogelijk de eieren in dit recept te vervangen? Ben benieuwd…
    (Streng dieet is soms zó lastig )
    Groet,
    L

    1. Post
      Author

      Hee Lilita, onmogelijk weet ik niet maar durf je ook niet zo te zeggen hoe je het precies zou moeten vervangen. Sorry 🙁

  4. @Danielle,in de natuurvoedingswinkel hebben ze plantaardige eivervanger, wie weet werkt dat? En anders bij de grotere jumbo’s vegan ei-poeder, wat je oplost?
    Groetje Marit

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.