Soms wil je gewoon iets lichts, romigs en vullends zonder dat je daarna een after-lunch dip hebt. Deze gegrilde auberginerolletjes zijn zo’n recept dat je met plezier op een warme dag maakt en serveert.
Waar de klassieke versie vaak zuivel of kaas bevat, laat deze plantaardige Paleo-variant zien dat je met pure ingrediënten net zo veel smaak en smeuïgheid kunt creëren. De cashew-basilicumsaus is een echte gamechanger: zacht, fris, kruidig en perfect in balans met de gegrilde aubergine.
Dit gerecht past prachtig als voorgerecht, lichte lunch of zelfs als centerpiece bij een zomerse maaltijd. De combinatie van de warme aubergine, de romige vulling en de frisse topping is precies waarom we van Paleo houden: puur, smaakvol en voedend.
Gegrilde Aubergine Rolletjes met Romige Cashew-Basilicumsaus
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
Auteur: Team Eetpaleo
Personen: 4
Ingrediënten
Voor de aubergine:
- • 2 grote aubergines, in de lengte in dunne plakken gesneden
- • 1 el olijfolie
- • 1 tl zeezout
- • 1 tl gerookte paprikapoeder
Voor de vulling:
- • 1 kop rauwe cashewnoten (minimaal 4 uur geweekt of 10 min gekookt)
- • 1 teen knoflook
- • 2 el citroensap
- • 1 handje verse basilicum
- • ½ tl zeezout
- • 60 ml water (voeg meer toe voor extra romigheid)
Topping:
- • Extra basilicum
- • Geroosterde pijnboompitten
- • Rasp van citroen
Bereiding
- Verwarm de oven (of grillpan) voor op 200°C.
- Bestrijk de aubergineplakken aan beide zijden met olijfolie. Bestrooi met zeezout en gerookte paprikapoeder. Grill ze ca. 3–4 minuten per kant tot ze zacht en buigzaam zijn.
- Mix de geweekte cashewnoten met knoflook, citroensap, basilicum, zout en water tot een romige saus. Voeg eventueel extra water toe voor de gewenste textuur.
- Schep een lepel saus op elke plak aubergine en rol deze voorzichtig op.
- Serveer met een topping van verse basilicum, citroenrasp en geroosterde pijnboompitten.