Oke, ik moet eerlijk bekennen, ik ben niet zo’n bakprinses. Voeding is bij mij altijd functioneel geweest omdat ik het echt nodig heb om te kunnen functioneren. Ik hou er niet echt van om uren in de keuken te staan en te kokkerellen. Ik ben soms een tikkeltje jaloers op de mensen die dat wel kunnen en hier ook echt hun plezier uit halen.
Om deze reden maak ik dus ook niet vaak een taart of andere baksels. Het duurt vaak lang en bevat veel ingrediënten. Als ik ervoor kies om wel iets te bakken dan maak ik vaak wat makkelijkere en snellere dingen zodat ik me weer kan focussen op andere dingen.
En als ik het dan gemaakt heb, moet ik stiekem wel toegeven dat ik het eindresultaat wel heel gaaf vind. En de geur die het geeft als je je huis binnen komt lopen. Dan denk ik vaak.. “misschien moet ik toch wat vaker weer gaan bakken”.. Haha!
Hoe zit dat bij jou? Hou jij van bakken en kan je ervan genieten om bijv elke week een nieuwe creatie te maken? Of ben je meer van het snelle en functionele? Ben benieuwd 😉
Glutenvrije Amandel-Kokos Cake
Klaar voor het recept? Daar gaan we!
- 180 g amandelmeel
- 60 g geraspte kokos
- ¼ tl zout
- 160 g kokosbloesemsuiker
- 2 el maple sirup (ahornsiroop)
- 2 rijpe bananen
- 4 eieren
- 1 tl vanille extract of poeder
- 150 g grasgevoerde boter (ongezouten)
- 2-4 el geraspte amandelen
- Verwarm de oven voor op 180 °C
- Pak een springvorm van 24 cm en bekleed met bakpapier of smeer in met wat boter
- Voeg in een grote kom de amandelmeel, kokosrasp, zout en kokosbloesemsuiker toe en roer goed door elkaar
- Prak de bananen fijn
- Voeg in een andere kom de eieren, maple sirup en vanille extract toe en klutst alles door elkaar
- Voeg hierna de boter toe en blijf roeren tot het allemaal in elkaar gemengd is
- Voeg de boter eieren mix bij de droge mix samen met de geprakte bananen en maak er een deeg van
- Doe de mix in de springvorm en beleg als topping de amandelschaafsel op de cake
- Bak in zo’n 40 minuten. Hou goed in de gaten of het niet te snel gaat
- Nu het lastigste gedeelte. Laat de cake goed afkoelen voordat je hem aansnijdt en eet smakelijk 😉
Comments 6
Beste Danielle,
Kan ik de boter vervangen voor een plantaardige variant of ghee?
Alvast bedankt!
Met vriendelijke groet,
Jos
Ghee is een optie, maar wat je het ook kunt proberen is het vervangen voor eenzelfde hoeveelheid Avocado. Deze heeft een vergelijkbaar vetgehalte en redelijk neutraal van smaak 🙂
Groetjes Charlotte | Team EetPaleo
Beste Charlotte, Daniëlle,
Ik ben nieuw met dergelijke recepten. Er staat voor 1 persoon, zijn de genoemde ingrediënten voor 1 persoon. Ofwel moet ik voor 4 personen alle hoeveelheden maal 4 doen? Dan zou dus 16 eieren betekenen… Ik snap het niet helemaal 🙂
Hoi Pieter, bedankt voor je berichtje. Dit recept is voor een hele cake. Die zou ik zeker niet in mijn eentje opeten, lol
Maar ik begrijp de verwarring maar al te goed. Er staat inderdaad 1 persoon. Dit zou 1 cake moeten zijn 🙂
Oeh klinkt als een fantastisch recept! Is het ook mogelijk kokosolie ipv roomboter te gebruiken?
Ja dat is zeker mogelijk. Ik zou het je wel aanraden van het eerst te laten smelten en dan pas toe te voegen. En je kan evenveel gebruiken als de hoeveelheid boter beschreven in het recept. Fijne dag!