Er werd zo razend enthousiast geregeerd op het nieuwe E-kookboek De Paleo Methode 2.0, dat ik dacht laat ik eens een aantal recepten delen die in het boek staan zodat je een beetje kan zien hoe de recepten eruitzien. Een klein kadootje van mij naar jou toe!
Veel mensen vinden het lastig om te bedenken wat ze willen ontbijten. In dit boek deel ik elke dag een heerlijk nieuw ontbijt recept die lekker is voor alle leeftijden.
En bovendien makkelijk en snel te maken. Geen uren in de keuken staan, maar je tijd en aandacht besteden aan dingen die jij belangrijk vindt in het leven. Want zeg nou zelf, we hebben tegenwoordig genoeg andere dingen te doen.
En wat wil je het allerliefste doen met een fit en gezond lichaam? Juist leuke dingen doen!
Vandaag deel ik dit super simpele ei ontbijtje, boordevol lekkere groentjes, gezonde vetten en uiteraard eiwitten.
Doordat je in de ochtend stevig ontbijt zal je langer verzadigd zijn. Ook merk je dat je dan in de avond minder snel trek hebt. Win win zou ik zeggen 😉
Ik vind het fijn om verse groentes te snijden (soms doe ik dat de avond ervoor als ik haast heb in de ochtend), maar als je niet zo van het snijden bent, kan je ook een kant en klaar groente zakje gebruiken natuurlijk.
Supermakkelijk en snel. Vaak gebruik ik de overgebleven groente in een ander recept of in een soep. Eigenlijk gooi ik altijd al mijn wat oudere en overgebleven groente in een soep haha. Lekker makkelijk in te vriezen en altijd smakelijk.
Wat is jouw lievelingscombi op je omelet?
Goed Gevulde Omelet
Klaar voor het recept? Daar gaan we!
- 2 eieren
- ½ courgette, in halve maantjes gesneden
- 1 handje cherrietomaatjes, door vieren gesneden
- 1 handje olijven, gehakt
- ½ rode ui, fijngehakt
- 1 handje rucola
- 1 handje champignons, in plakjes gesneden
- 1 el kokosolie of olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Verhit een beetje kokosolie of olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de ui en courgette toe en bak tot de courgette zacht begint te worden, ongeveer 5 minuten.
- Voeg de champignons en tomaten toe en bak nog eens 2-3 minuten.
- Klop de eieren in een kom en voeg zout en peper naar smaak toe.
- Giet de eieren over de groenten in de koekenpan en roer zachtjes door totdat de eieren beginnen te stollen.
- Strooi de gehakte olijven eroverheen en laat de omelet nog een paar minuten op laag vuur koken totdat de eieren volledig gaar zijn.
- Garneer met rucola en serveer warm.