
Zo, ik moet het even met je hebben over deze bakbanaan pizzawraps. Die zijn namelijk ongelofelijk lekker en wil je absoluut een keertje proberen. Vooral omdat de wraps zelf lekker stevig zijn (zowel warm als koud) en je ze met vrijwel alles kunt vullen. Je favoriete vegan kaas, avocado, kipstukjes, bacon, tomatensalsa, rucola, eigenlijk alles wat je graag op een pizza zou doen!
Kun je je al voorstellen dat je deze wraps meeneemt naar je werk? Je pakt je lunchtrommel uit. Je collega’s kijken natuurlijk altijd al wat jij bij hebt, aangezien je geen boterhammen eet. En dan: zien ze ineens deze goddelijke wraps. Niet dat het een wedstrijdje is wie de mooiste, lekkerste en meest gezonde lunch meeneemt hoor. Maar het competitieve stukje van jezelf is stiekem behoorlijk trots op deze lunch.
Tenminste, zo zou ik erover denken. Verder wil ik nooit winnen ofzo (oké, ik geef het toe, ik kan niet tegen mijn verlies).
Waarom genieten gezond is
Ongeacht wat je collega’s er van vinden, is het natuurlijk vooral belangrijk dat JIJ deze lunch heel lekker en leuk vindt! Een maaltijd met smaak opeten is niet alleen maar leuk, het is ook heel goed voor je gezondheid. Genieten dus. Door te genieten van je eten kom je in een ontspannen toestand (het parasympathische deel van je zenuwstelsel treedt in werking) waardoor je spijsvertering optimaal plaats kan vinden. Je neemt dus alle voedingsstoffen op uit je maaltijd en je maaltijd wordt minder snel opgeslagen als vet.
Redenen genoeg om voortaan lekker te lunchen, toch?
Bakbanaan pizzawraps – het recept
Het recept voor deze bakbanaan pizzawraps vind je ook in mijn boek Paleo Lunch, maar ik geef je uiteraard graag een voorproefje! Paleo Lunch bestel je trouwens hier in de webshop.
Tip: Het opeten van de wraps is helemaal niet zo’n kliederboel als je zou denken, maar ik raad je aan ze boven je lunchtrommel te eten. Niet boven je schoot, just in case.
- 2 groene bakbananen
- 100g gerookte spekblokjes
- 1 ui, gesnipperd
- 50g spinazie
- ½ tl gedroogde oregano
- Verwarm de oven voor tot 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Verwijder de schil van de bakbananen en snijd ze grof.
- Combineer de stukken bakbanaan met de overige ingrediënten in een foodprocessor en maal tot een puree. De puree hoeft niet helemaal glad te zijn.
- Schep een kwart van het mengsel op de bakplaat en strijk uit tot een ronde wrap. Maak op deze manier 4 wraps naast elkaar.
- Bak de wraps in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
- Vul de wraps met een vulling naar keuze. Bijvoorbeeld bloemkoolhummus, avocado, verse kiemen en komkommer.



Comments 11
Hoi,
Zijn de bakbananen te vervangen door (bak)bananenmeel?
Nee, dat kan niet. Hier lees je hoe je andere ingrediënten kunt vervangen: https://www.eetpaleo.nl/ingredienten-vervangen
Kun je de wraps in de vriezer bewaren?
We raden je niet aan om de wraps in de vriezer te bewaren, dan worden ze erg droog.
Heb je een foodprocessor nodig of kan t ook in de staafmixer?
Je kunt hiervoor het beste een krachtige foodprocessor gebruiken 🙂
Hoelang Kun je de wraps bewaren? En hoe bewaar je ze het beste?
Deze wraps kun je het beste meteen opeten 🙂
Zijn de spekblokjes te vervangen voor een vegetarische variant?
Volgens mij kun je deze niet 1-op-1 vervangen met behoud van dezelfde smaak. Je kunt de spekblokjes eventueel wel weglaten uit het recept.
Oeps 200 graden 25 minuten brengt mij bruinzwarte pannenkoekjes🙈 hopelijk lukt de 2e ronde beter! Moet je ze halverwege nog draaien oid? Hoe dik moet het beslag op de plaat worden gelegd? Hoe weet je wanneer het gaar is? We konden geen groene bakbanaan vinden, dus met gele gedaan, is het daarom zo zoet? #geengoedebakster #ernstigbeginner