Ik krijg vaak de vraag wat er nu zoal in mijn lunchtrommeltje zit. Heel veel lekkers! Vandaag eet ik gevulde omelet rolletjes met een frisse bietjessalade. Heel simpel om te maken, maar lekker vullend en heerlijk van smaak.
Voor een beetje extra pit kun je een ½ tl mierikswortel aan de bietjessalade toevoegen en voor kinderen voeg je een handje rozijntjes toe!
Je kunt de gevulde omelet rolletjes natuurlijk vullen met alles wat jij lekker vindt. Gerookte zalm, kip, komkommer, avocado, ga zo maar door. Lekker eiwitrijk en altijd goed.
Gevulde omelet met bietjessalade
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
Auteur: Marinka
Personen: 1
Ingrediënten
- OMELET:
- 2 eieren
- Scheutje kokosmelk
- 1 tl peterselie
- Peper en zout naar smaak
- ZALMVULLING:
- 100 gram zalmfilet
- Peper en zout
- Kokosolie om in te bakken
- TONIJNSALADE:
- ½ blikje tonijn
- Peper en zout naar smaak
- Flinke eetlepel (zelfgemaakte) mayonaise
- BIETJES SALADE:
- 1 bietje, voorgekookt
- 1 appel
- 1 eetlepel balsamico azijn
- 1 eetlepel olijfolie
- Peper en zout naar smaak
- Handje walnoten
- Optioneel voor extra pit; ½ tl mierikswortel
- Optioneel voor kids; handje rozijntjes.
Bereiding
- Kluts de eieren samen met de kokosroom en peterselie, en breng op smaak met peper en zout. Bak hiervan een dun omelet, en laat afkoelen.
- Kruid de zalmfilet met peper en zout en bak goudbruin en gaar in de kokosolie. Trek na het bakken de stukken uit elkaar en laat afkoelen.
- Prak de tonijn samen met de mayonaise fijn en breng op smaak met peper en zout.
- Snij het (afgekoelde) omelet doormidden. Verdeel over de ene helft de zalmfilet en over de andere helft de tonijnsalade. Rol beide helften op en snij in stukken. ‘Plak’ eventueel de randjes vast met wat mayonaise zodat ze keurig opgerold blijven.
- Rasp de appel en het bietje. Meng hier de balsamico, de olijfolie en eventueel de mierikswortel of rozijntjes doorheen.
- Breng op smaak met peper en zout en garneer met de walnoten.
- Eet smakelijk!