Mango Kip Cashew Salade

Salades zijn een goede methode om voldoende bladgroente binnen te krijgen. En het is helemaal niet moeilijk om te maken. Je kan het makkelijk meenemen als lunch of als extra snack als je het in kleinere porties indeelt.

Om een lang verzadigd gevoel te hebben is het wel belangrijk om er gezonde vetten en eiwitten aan toe te voegen. Zoals in dit geval gebraden kipfilet en cashews. Zo heb je direct een eiwitrijke lunch en kan je zeker tot het avondeten weer verder 😉

De mango maakt het lekker fris en een uitstekende zomersalade. Heerlijk op de warmere dagen, maar eigenlijk kan ik mango altijd wel eten. Het fijne is dat je bevroren mango kan kopen wat al kant en klaar gesneden is en lang houdbaar is. Als je mango ontdooit dan proeft het gewoon hetzelfde als dat het vers is. Even een uurtje van tevoren eruit halen of in de ochtend je bevroren mango toevoegen in de salade en tegen de lunch is het ontdooit als je het uit de koelkast laat. De salade blijft dan koud genoeg doordat de bevroren mango langzaam ontdooit.

Laten we snel naar het recept gaan!

Porties: 2 porties
Voorbereiding: 15 minuten
Kooktijd: 15-20 minuten
Totale tijd: 30-35 minuten

Ingrediënten
• 2 kipfilets
• 1 rijpe mango (in blokjes) of 100 g bevroren mango
• 3 handjes gemengde sla
• 1 handje cashewnoten (geroosterd)
• 1 el olijfolie • 1 el appelazijn of balsamico azijn
• Zout en peper naar smaak
• 1 tl honing (optioneel)
• 1 tl Dijon mosterd (optioneel)

Bereiding
1. Gril de kipfilets totdat ze goudbruin zijn (15-20 minuten)
2. Meng ondertussen in een grote kom de sla, mango en cashewnoten
3. Maak de dressing door de olijfolie, appelazijn of balsamico azijn te mengen met wat zout en peper en eventueel de honing en mosterd.
4. Snijd de kipfilet in stukjes en meng alles samen totdat er een salade ontstaat
5. Eet smakelijk!

Liefs Danielle

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.