
Soms zijn de simpelste combinaties de lekkerste. Deze fruitsalade van peer, appel, kiwi en nectarine is fris, kleurrijk en bomvol sappige stukjes fruit. Het geperste sinaasappelsap werkt als een natuurlijke dressing die alles samenbrengt en een zonnige kick geeft. Perfect als gezond tussendoortje, een licht dessert of als een ontbijt.
Paleo Fruitsalade
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
Auteur: Team Eetpaleo
Personen: 4
Ingrediënten
- 2 rijpe peren
- 2 appels (bijv. zoetzuur zoals Elstar of Jonagold)
- 3 kiwi’s
- 2 nectarines of anders fuit naar keuze
- Sap van 2 verse sinaasappels
Bereiding
- Schil (indien gewenst) de peren, appels en kiwi’s.
- Snijd het fruit in heel fijne blokjes.
- Verwijder de pit van de nectarines en snijd ook deze in kleine stukjes.
- Doe al het gesneden fruit in een grote kom.
- Pers de 2 sinaasappels en giet het sap over de fruitsalade
- Meng voorzichtig zodat het fruit goed bedekt is met het sap.
- Laat eventueel 5–10 minuten in de koelkast staan zodat de smaken zich mengen.

