Paleo Ontbijttaart met Perzik & Kokos

Zomerfruit is niet alleen een feest voor je smaakpapillen, het is ook een krachtige bron van antioxidanten, vitamines en vezels. Denk aan sappige perziken, die barsten van de vitamine C en kalium, en bijdragen aan een mooie, gehydrateerde huid van binnenuit. Juist in de warmere maanden kunnen deze natuurlijke zoetmakers jouw lichaam een zachte detox geven, zonder streng dieet of restricties.

Perziken ondersteunen de spijsvertering, zorgen voor een verzadigd gevoel en geven een subtiele boost aan je energieniveau. Combineer dat met vezelrijk kokosmeel, voedzame eieren en een vleugje honing, en je hebt een ontbijttaart die niet alleen smaakt naar vakantie, maar ook echt goed voor je werkt.

Deze Paleo Ontbijttaart met Perzik & Kokos is perfect:
– als voedzaam alternatief voor traditionele taart bij de koffie
– als zomerse traktatie tijdens een brunch met vrienden
– of gewoon als liefdevolle start van je dag op een zonnige zondag

Laat je niet foppen door het woord “taart”, dit is comfort food met een missie: je voeden en verwennen.

Paleo Ontbijttaart met Perzik & Kokos
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 6
Ingrediënten
  • 3 rijpe perziken (in plakjes)
  • 3 eieren
  • 100 g kokosmeel
  • 50 g gemalen amandelen
  • 3 el kokosolie (gesmolten)
  • 3 el honing of ahornsiroop
  • 1 tl vanillepoeder
  • ½ tl baking soda
  • snuf zeezout
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een ronde taartvorm.
  2. Mix eieren, kokosolie, honing en vanille in een kom.
  3. Voeg kokosmeel, amandelmeel, baking soda en zout toe. Meng tot een dik beslag.
  4. Giet in de vorm en verdeel de perzikplakjes erover.
  5. Bak in 35 minuten goudbruin. Laat afkoelen en snijd in punten.
 

Comments 7

  1. Ziet er heerlijk uit ga ik zeker proberen. Dank voor het recept.
    Met vriendelijke groet,

  2. Ga hem dit weekend maken lijkt mij zo heerlijk

    1. Post
      Author

      Laat het ons zeker weten wat je ervan vond! Fijne dag!

  3. Het is een heerlijke ontbijt taart, ik heb hem 2x gemaakt. Vorige week in een grote springvorm Toen was hij wat dun en droger. Vandaag in kleinere springvorm. Ik heb wat citroensap toegevoegd en iets meer baked soda plus een extra perzik. Heerlijk! Dank je wel voor het recept. Will

    1. Post
      Author

      Hi Will, wat fijn dat de taart je zo smaakt! Dat is heel fijn om te horen!

  4. Ik weet niet wat er niet goed is aan het recept. Ik had een heel droog deeg. Heb er nig wat kokosolie bij gedaan, maar na het vakken bleek het een droge dunne koek te zijn. De smaak is goed, maar niet weg te krijgen zo droog. Ik denk dat er wat eieren bij moeten, en misschien wat citroensap, om de bakingsoda te activeren. Helaas niet voor herhaling vatbaar.

    1. Post
      Author

      Dat is heel spijtig om te horen dat het niet gelukt is om deze ontbijttaart te maken. Citroensap kan je zeker toevoegen en er zitten al 3 eieren in het recept. Ben je deze misschien vergeten toevoegen? Wat ook helpt is dat het zeker rijpe perzikken zijn, want deze geven ook terug wat sap aan de koek.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.