Knapperige korst, kleurrijke groenten en een frisse kick van rucola.Deze paleo pizza met gegrilde groenten is een feest voor je ogen én je smaakpapillen. Volledig graan- en zuivelvrij, maar boordevol mediterrane smaken. Perfect voor een gezonde pizzanight!
Paleo Pizza met Gegrilde Groenten
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
Auteur: Team Eetpaleo
Personen: 2
Ingrediënten
- 🔸 Voor de bodem:
- 100 g amandelmeel
- 50 g tapiocameel (of arrowrootmeel)
- 1 ei
- 2 el olijfolie
- 1 tl gedroogde oregano
- ½ tl zout
- Optioneel: ¼ tl knoflookpoeder
- 2–3 el warm water, indien nodig voor soepel deeg
- 🔸 Voor de topping:
- 1 rode paprika, in reepjes
- 1 gele paprika, in reepjes
- ½ courgette, in dunne plakjes
- 3–4 el paleo tomatensaus (zonder suiker)
- 1 handvol rucola
- 8–10 zwarte olijven, gehalveerd
- 1 el olijfolie (om groenten te grillen)
- Zout, peper en verse basilicum (optioneel)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng amandelmeel, tapiocameel, oregano, zout en (optioneel) knoflookpoeder.
- Voeg ei en olijfolie toe, meng tot een deeg. Voeg wat water toe indien het te droog is.
- Rol het deeg uit tussen 2 vellen bakpapier tot een dunne ronde bodem.
- Bak de bodem 10 minuten voor op bakpapier.
- Verhit een grillpan of gebruik de oven.
- Bestrijk paprika en courgette met olijfolie en gril kort tot ze licht gekleurd zijn. Breng op smaak met zout en peper.
- Haal de bodem uit de oven.
- Smeer in met de tomatensaus. Beleg met gegrilde groenten en olijven.
- Bak nog eens 10–12 minuten tot de randen goudbruin zijn.
- Haal de pizza uit de oven en garneer royaal met rucola en eventueel verse basilicum.
- Besprenkel met wat extra olijfolie voor het serveren.