Dit blijft altijd een lastig punt voor mensen die starten met het Paleo Dieet. Want wat eet je als je geliefde boterhammetjes wegvallen?! Gelukkig hoef je niks op te geven en kan je gewoon brood blijven eten. Wel het speciale Paleo brood. Het voordeel, je komt niet aan, krijgt geen opgeblazen buik, of leaky gut en je zit veel langer vol.
Daarnaast bevat dit brood heel veel gezonde ingrediënten die ervoor zorgen dat je een lang gelukkig maar vooral gezond leven kan leiden. Waar brood bij veel mensen ontstekingen geeft in het lichaam en zorgt voor het vervelende buikvet wat lastig weggaat, helpt dit brood je juist met afvallen en energie geven.
Het is heel makkelijk te maken en je kan het voor 3 dagen in de koelkast bewaren of in de vriezer zo’n 3 maanden. Heerlijk om te delen met vrienden en je familie!
Het brood is zo al heerlijk, maar je kan het natuurlijk ook een heerlijke topping geven. Denk aan avocadospread met zalm, of komkommer en tomaatjes en een beetje Paleo mayo, of misschien een bietenspread met selderij. Wat je ook kiest, je lichaam zal je dankbaar ervoor zijn!
Dit recept komt uit het E-book De Paleo Methode 2.0 voor meer van deze lekkere recepten kan je nu het boek kopen voor maar €9,95.
Paleo Brood
Klaar voor het recept? Daar gaan we!
- 340 gram amandelmeel
- 72 gram arrowroot zetmeel
- 48 gram (gouden) lijnzaadmeel
- 16 gram tapiocazetmeel
- ¾ theelepel fijn zout
- ¾ theelepel baking soda
- 56 gram ghee of kokosolie, gesmolten en iets afgekoeld, plus extra om de bakvorm in te vetten
- 4 grote eieren, lichtjes geklopt
- 120 milliliter ongezoete amandelmelk
- 1½ theelepels appelciderazijn
- Zaden en gecrusthe amandelen (optioneel)
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
- Vet een broodvorm royaal in met ghee of kokosolie.
- Klop in een grote kom het amandelmeel, arrowroot zetmeel, lijnzaadmeel, tapioca zetmeel, zout en baking soda samen.
- Klop in een middelgrote kom de iets afgekoelde boter of kokosolie, eieren, amandelmelk en azijn samen.
- Voeg alle natte ingrediënten in één keer toe aan de droge ingrediënten en roer tot het net gemengd is. Wees voorzichtig om niet te veel te mengen. Het beslag zal dik zijn.
- Giet het beslag direct in de voorbereide vorm en strooi de zaden en amandelen over het deeg.
- Bak ongeveer 40 tot 45 minuten (of tot een tandenstoker die in het midden is gestoken er schoon uitkomt)
- Laat afkoelen op een rooster voordat je gaat snijden en serveren. Bewaar eventuele restjes verpakt in de koelkast gedurende maximaal 5 dagen. Of vries in voor 3 maanden.
- Eet Smakelijk!