Gevulde bolcourgettes

Gevulde Bolcourgettes

Gevulde bolcourgettes

De bolcourgette, een leuke groente maar helaas niet zo goed verkrijgbaar als de langwerpige variant. Laat je dus niet af schrikken door dit recept: je kunt ook prima een gewone courgette gebruiken om te vullen! In dat geval heb je 2 gewone courgettes nodig in plaats van 4 bolcourgettes. De baktijd blijft hetzelfde, alleen halveer je de courgette dan in de lengte en hol je deze wat uit.

In principe kun je met courgettes flink variëren; je kunt er spaghettislierten van maken, rauw eten, wokken, roosteren en natuurlijk ook vullen. Van vlees tot vis, alles past er eigenlijk wel bij. Deze keer heb ik er voor gekozen de courgettes te vullen met een mengsel van rundergehakt, ui, appel en simpele kruiden die veel mensen waarschijnlijk wel in huis zullen hebben.

Het gerookte spek eromheen maakt ze extra lekker, maar als je liever geen spek eet kun je het ook weglaten. Je kunt deze gevulde bolcourgettes serveren als hoofdgerecht voor 2 personen, maar bijvoorbeeld ook als bijgerecht voor 4 personen wanneer je een etentje geeft; ze zien er namelijk best mooi uit.

Gevulde Bolcourgettes
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2-4
Ingrediënten
  • Bolcourgette - 4 stuks
  • Ui - 1, in dunne halve ringen
  • Rundergehakt - 200g
  • Appel - 1 kleine, klokhuis verwijderd en in stukjes gesneden
  • Gehaktkruiden - 1 tl (liefst biologisch)
  • Rozemarijn - 2 tl, gedroogd
  • Kokosolie - 1 el
  • Gerookt spek - 8 plakken
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de topjes van de courgettes af en hol ze met een meloenbolletjesschep uit. Pas op dat je niet door de wand heen snijdt! Zet de uitgeholde courgettes apart.
  3. Verhit de kokosolie in een hapjespan en bak hierin de ui zacht op middelhoog vuur.
  4. Voeg het rundergehakt, de gehaktkruiden en rozemarijn toe en bak dit tot er geen roze stukjes gehakt meer zichtbaar zijn.
  5. Schep de appel door het mengsel en laat het geheel nog 2 minuten garen. Schep af en toe om.
  6. Vul de courgettes met het gehaktmengsel en wikkel 2 plakken spek om iedere courgette, zoals op de foto. Steek de uiteinden van het spek onder de courgettes zodat het spek tijdens het bakken niet los kan gaan.
  7. Bak de courgettes op de bakplaat in 30 minuten gaar en het spek licht knapperig. Eet smakelijk!
 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.