Sla Bootjes

Sla bootjes

Sla Bootjes

Vandaag hebben wij deze heerlijke sla bootjes gegeten bij de lunch. Het is jonge romanasla gevuld met tonijnsalade, een kruidige gehaktvulling en eiersalade. Ik vind sla bootjes altijd zó feestelijk staan! Leuk als je visite hebt of gewoon voor een heerlijk zondagse lunch!

Sla bootjes zijn een ideale vervanger voor brood of crackers. Lekker licht en helemaal paleo-proof. Vrij van granen, zuivel en geraffineerde suikers dus. Het grote voordeel is dat je meteen een extra portie groenten binnenkrijgt. Je kunt eindeloos variëren met de bootjes. Laat gewoon je fantasie de vrije loop, want je kunt ze natuurlijk met werkelijk van alles vullen.

Denk bijvoorbeeld aan salsa, garnalen, guacamole, koolsalade, selderij salade, komkommer salade, ga zo maar door. En met de sla kun je natuurlijk ook alle kanten op die je wilt. Wat dacht je bijvoorbeeld van witlof bootjes, ook ontzettend lekker.

Eet smakelijk!

Sla bootjes
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
Tonijnsalade:
  • 1 blikje tonijn op water of olijfolie basis
  • 1 flinke schep mayonaise
  • Peper en zout naar smaak
  • Optioneel; fijngesneden appel
Eiersalade:
  • 3 eieren
  • 1 grote augurk
  • 1 flinke schep mayonaise
  • Ketchup
  • Bieslook
  • Peper en zout
  • Optioneel: gehalveerde cherrytomaatjes
Gehaktvulling:
  • 250 gram gehakt
  • Doosjes champignons
  • 1 ui
  • 2 tenen geperste knoflook
  • Peper en zout
  • Optioneel; Tijm of andere kruiden naar smaak
Bereiding
Tonijnsalade:
  1. Meng alles door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Eiersalade:
  1. Snij de eieren en de augurk fijn.
  2. Meng met de mayonaise en ketchup en breng op smaak met zout en peper.
Gehaktvulling:
  1. Snipper het uitje en snij de champignons in kleine stukjes.
  2. Fruit het uitje samen met de knoflook.
  3. Voeg de champignons toe en bak deze even mee.
  4. Voeg de gehakt toe en bak deze rul.
  5. Breng op smaak met zout, peper en kruiden.
 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.