Daar ben ik weer met een nieuw recept. Ontbijt en Lunch recepten zijn de meest gevraagde recepten die ik krijg. Dus voorlopig deel ik die voornamelijk. Echt het hoeft niet moeilijk te zijn. Een goede basis is het halve werk.
Zoals deze gebakken eitjes met spek, geroosterde tomaatjes en sla. Heel simpel om te maken, echt iedereen kan het! Daarnaast bevat het voldoende eiwitten om de hele ochtend een vol gevoel te hebben en krijg je direct ook de juiste vitamines binnen om het ijzer uit je voeding te halen door een vitamine C bron aan je maaltijd te voegen. In dit geval door de cherrytomaatjes.
We weten allemaal dat bladgroentes goed voor je zijn. Niet alleen helpen de enzymen van de bladgroentes met beter verteren van je voeding, het levert je ook de juiste mineralen op zoals magnesium, calcium, kalium en ijzer. Goed voor je botten, weerstand en je gezichtsvermogen. Dit is een ontbijtje voor een kampioen!
Omdat dit ontbijtje het lekkerste is als het vers is, raad ik het niet aan om mee te nemen als lunch tenzij je het op kantoor kan maken. Niet een ontbijtje om te mealpreppen dus, maar niet minder lekker. En al met al ben je 10 minuutjes bezig met dit ontbijtje. Nog niet heel veel tijd terwijl het je veel meer oplevert dan een snelle boterham.
Veel ontbijt plezier!
Porties: 1 portie
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 5-10 minuten
Totale tijd: 10-15 minuten
Ingrediënten
- 2 eieren
- 2 plakjes ontbijtspek of bacon
- 6 cherrytomaatjes
- Handje gemengde sla
- 1 el geroosterde pompoenpitjes (optioneel)
- Zout en peper naar smaak
Bereiding
- Verwarm een pan met een klein beetje boter op middelhoog vuur.
- Bak de spek of bacon en doe er gelijk de eitjes in bij. Bak in 5 min gaar
- Snij ondertussen de tomaatjes in helften en gooi die bij de ei en spek in de pan en rooster 3 -4 minuten mee.
- Leg een handje sla op een bord en verdeel er de tomaatjes, de eieren en de spek naast
- Garneer eventueel met geroosterde pompoenpitjes en wat balsamico azijn of olijfolie over de sla
- Eet smakelijk!
Liefs Eetpaleo
Comments 1
Hartelijk dank, Danielle. Weer eentje voor mijn verzameling
Liefs.