Verse Salade met Avocado & Gegrilde Kip

Ik heb steeds meer zin in makkelijke en snelle salades. Terwijl ik dit recept deel, zitten we al bijna in de maand juni, dus het wordt nu toch echt tijd voor wat zomerse recepten. Helaas laat de zomer in Nederland nog op zich wachten. Laten we hopen dat de zomer later begint dit jaar en dat we aan het einde van het jaar extra mooie dagen krijgen ☀️.

Ik probeer zoveel mogelijk rekening te houden met de reacties op mijn mails. Veel mensen vragen naar makkelijke en snelle recepten die je ook mee kunt nemen naar kantoor of werk 💼.

Salades zijn supermakkelijk om van tevoren klaar te maken en bovendien heel handig om mee te nemen. Als je, net als ik, van supervers houdt, neem dan de losse producten mee en snijd ze tijdens de lunchpauze. Een avocado is bijvoorbeeld altijd handig om mee te nemen en kun je binnen no time snijden. Cherrytomaatjes zijn ook supermakkelijk; soms doe ik ze er gewoon in hun geheel in of ik snijd ze doormidden. Dat kost minimale tijd en is gemakkelijk mee te nemen. Het enige wat ik dan wel voorbereid, is de kip. Of, als ik daar geen zin in heb, neem ik biologische kipfilet mee. Het eitje maak ik ook van tevoren klaar, maar je kunt het zelfs in een waterkoker koken op kantoor als je die hebt, of in de magnetron, of een pannetje als je een keukentje tot je beschikking hebt. En de salade kun je kant-en-klaar in de supermarkt kopen. Het gezondste is natuurlijk om alles vers te maken, dus ook de sla zelf te snijden. Maar aan de andere kant is het nog steeds veel gezonder om kant-en-klare dingen te eten dan ongezonde snacks te pakken. Daarom kijk ik altijd wat het gezondste is op dat moment. En soms, als ik een rustdag heb, kies ik ook voor de gemakkelijke weg. Waarom niet? 😉

Laten we snel naar dit makkelijke recept gaan. Bonuspunten als je het extra meeneemt voor je lieveling collega. Zo kunnen jullie misschien afwisselen en heb je om de beurt de mental load van het voorbereiden van een gezonde lunch.

Let’s go!

Porties: 1 persoon

Voorbereiding: 5 minuten

Kooktijd: 10

Totale tijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 1 kipfilet
  • 200 gram gemengde salade
  • ½ avocado
  • 1 eitje (gekookt)
  • 125 gram cherrytomaatjes
  • 1 handje tuinkers
  • 1 el kipkruiden

Voor de dressing:

  • ½ el olijfolie extra vierge
  • ½ el balsamico azijn
  • ½ tl Dijon Mosterd
  • ½ tl honing
  • Zout en peper naar smaak
  • ½ tl knoflookpoeder

Bereiding

  1. Kook in een pan een eitje. Ik zet voor een medium gekookt eitje mijn wekker op zo’n 5 minuten als het kookt met 2 eieren.
  2. Bestrooi ondertussen de kip met de kipkruiden en masseer het erin
  3. Schroei de kip met een beetje boter in een pan op hoog vuur rondom
  4. Zet het vuur op middellaagvuur en bak de kip gaar in zo’n 8-10 minuten
  5. Maak ondertussen de dressing door alles goed door elkaar te roeren
  6. Snijd de avocado in plakjes en halveer de tomaatjes
  7. Doe de salade met alle ingrediënten in een kom. Giet de dressing erover heen en roer goed door
  8. Eet smakelijk!

Liefs Danielle

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.