Zalm met Pistachekort & Asperges

Deze zalm met pistachekorst is 1 van mijn favoriete avondmaaltijden die ik klaarmaak. De combinatie van gezonde vetten, frisse citroen en knapperige nootjes maakt het niet alleen een feestje voor je smaakpapillen, maar ook voor je hormonen, je huid én je energie.

Zalm is rijk aan omega 3, wat ontstekingsremmend werkt en goed is voor je brein en stemming. En pistachenoten? Die leveren plantaardige eiwitten, vezels én mineralen als magnesium. De asperges zorgen voor extra prebiotische vezels die je darmflora blij maken.

Dit is dus niet zomaar een avondmaaltijd. Het is een boost voor je energie, je focus én je vertering. Zónder ingewikkelde stappen of lange kooktijden. Perfect voor doordeweeks, maar ook chic genoeg voor een etentje.

En het fijne is dat het binnen no time op tafel staat. Heerlijk voor gewoon zo of voor feestjes.

Zalm met Pistachekort & Asperges
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 2 zalmfilets (liefst met huid, ca. 150–180 g per stuk)
  • 200 g groene asperges
  • 1 el olijfolie
  • Snuf zeezout + zwarte peper
  • 1 tl citroenrasp
  • 1 el citroensap
Voor de Pistachekort:
  • 50 g ongezouten pistachenoten (gepeld)
  • 1 el amandelmeel
  • 1 tl mosterd (suikervrij, optioneel)
  • 1 el olijfolie
  • 1 el verse dille (of ½ tl gedroogd)
  • Snuf knoflookpoeder
  • Snuf zout
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Was de asperges, breek de harde onderkanten af en leg ze op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie, zout en peper.
  3. Leg de zalmfilets naast de asperges.
  4. Maal de pistachenoten grof in een keukenmachine of vijzel. Meng met amandelmeel, dille, knoflookpoeder, zout, mosterd en olijfolie tot een kruimelig mengsel.
  5. Verdeel de pistachemix over de zalmfilets en druk licht aan.
  6. Sprenkel citroenrasp en sap over de asperges en zet de plaat in de oven.
  7. Bak ca. 18–20 minuten, tot de zalm net gaar is en de korst licht goudbruin.
  8. Serveer warm met een frisse groene salade of wat extra citroenpartjes.
 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.