Zoete Aardappel Toast

Zoete Aardappel Toast is een uitstekende, voedzame manier om traditioneel brood te vervangen, perfect afgestemd op de behoeften van iedereen die een Paleo-dieet volgt.

Veel mensen vinden het lastig om voldoende eiwitten in de ochtend binnen te krijgen als ze het Paleo dieet volgen. Wat kan je nou precies eten als ontbijt?

Ik vind deze zoete aardappel toast fantastisch om te maken en super simpel. Je kan spelen met verschillende toppings in zoete en hartige varianten. Denk maar eens aan de volgende combinaties:

  • Hartig: Avocado met een gepocheerd eitje
  • Hartig: Kokosyoghurt met gerookte zalm en dille
  • Hartig: Salsa spread of guacamole
  • Zoet: Amandelpasta met plakjes banaan
  • Zoet: Cashewboter met verse bosbessen
  • Zoet: Kokosyoghurt met pistache noten

Zoals je ziet zijn er ontzettend veel variaties te maken. En wat ik vooral heel makkelijk vind is dat ik in de ochtend de oven aangooi, de aardappel doormidden snij en in de oven zet. Ik ga me ondertussen klaarmaken voor de dag en als ik klaar ben kan ik de zoete aardappel eruit halen. Hoef ik het alleen nog te bestrijken met een topping en klaar. Mocht je echt van het last minute opstaan zijn, dan kan je ook de aardappel al de avond ervoor maken.

Je kan zelf variëren of je er echt slices van maakt, waarbij je de zoete aardappel in plakken snijdt en echt als een sandwich roostert (kan zelfs in de broodrooster, maar dan met meerdere keren aanzetten). Of dat je ze doormidden snijdt en uitlepelt. De keuze is reuze 😋

Ik ben heel benieuwd naar jouw favoriet!

Voor nu heb ik het recept gemaakt voor de cashewboter met verse bessen.

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 15-20 minuten in de oven, of meerdere cycli in de broodrooster
Porties: 1-2, afhankelijk van de grootte van de zoete aardappelen en de dikte van de plakken

Ingrediënten:

  • 1-2 zoete aardappels
  • 4 el cashewboter
  • 1 handje bosvruchten
  • 1 el gemengde zaden (zoals zonnebloempitjes, pompoenpitten etc.)

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C
  2. Was en droog de zoete aardappelen. Snijd ze in de lengte in plakken van ongeveer 3 cm dik. Het schillen is optioneel want je kan de schil gewoon opeten. Je kan ook de aardappel door de helft snijden en zo in de oven doen.
  3. Bak in een voorverwarmde oven voor ongeveer 15-20 minuten, of tot ze zacht zijn.
  4. Haal uit de oven en laat even afkoelen voordat je de toppings erover doet.
  5. Smeer wat cashewboter op de aardappel en bestrooi met bosvruchten en wat geroosterde zaadjes
  6. Eet smakelijk!

Comments 3

  1. Hoe lang doe je de plakken in de broodrooster?

    1. HI Suzanne, dit is een beetje afhankelijk van de broodrooster ik krijg ze in enkele minuten warm

  2. Wat heerlijk dat ik met lekkere recepten,kan werken aan een goede gezondheid!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.