Eigenlijk ben ik best fan van salades. Dit is niet voor niks natuurlijk. Rauwe groente bevat vele malen meer nutriënten dan als het gebakken of gekookt is. Hierdoor kan je lichaam veel meer vitamines en mineralen opnemen die o zo belangrijk zijn om een gezond en evenwichtig leven te blijven lijden.
Granaatappelpitjes zijn favoriet bij mij. Niet alleen zorgt het ervoor dat je zenuwen en spieren gezond blijven, maar het bevat ook veel gezonde stoffen als magnesium, calcium, kalium, ijzer en zink. Echt een powerfruit kan je wel zeggen!
Tijdens mijn zwangerschap merkte k ik dat er veel ijzer verloren gaat door het extra bloed wat je lichaam aanmaakt. Ook als je borstvoeding geeft verliest je lichaam veel ijzer. Wilde perzik bevat veel ijzer en omdat fruit altijd vitamine C bevat wordt deze ijzer beter opgenomen door het lichaam. Een win-win situatie dus! Daarnaast zorgen de vezels ervoor dat je makkelijk naar de wc kan gaan en dat je darmbacteriën de juiste voeding krijgen om gezond te blijven. Wist je dat perziken ook veel vitamine E bevat? Dit houdt je huid gezond en geeft een jonge uitstraling.
Perziken zijn er niet het hele seizoen door. Je kan tegenwoordig gelukkig veel fruit uit de diepvries halen. Het is snel ontdooid als je het even in een schaaltje legt. En dan kan je toch het hele jaar gebruik maken van gezond fruit.
Om deze salade een beetje een bite te geven heb ik er geitenkaas bijgevoegd. Met het Paleo dieet vermijden we koemelk omdat heel veel mensen dit niet goed kunnen verwerken. Geitenkaas daarentegen wordt door veel mensen wel goed verdragen. Er zit een stuk minder lactose in geitenkaas dan gewone kaas. Toch zou ik niet te vaak hiernaar pakken als je bezig bent om te helen. Maar zo af en toe kan helemaal geen kwaad 😉
Ik ben benieuwd wat je van dit recept vindt!
Zoete Bietensalade Met Geitenkaas En Wilde Perzik
Klaar voor het recept? Daar gaan we!
- • 2 (wilde) perziken
- • 1 granaatappel
- • 1 handje rucola
- • 1 gekookte biet
- • 50 g geitenkaas
- • 1 el olijfolie
- • 1 tl honing
- • Zout en peper naar smaak
- Snijd de geitenkaas, biet en de perzik in blokjes
- Schil de granaatappel en haal de pitjes eruit
- Doe op een bord de rucola en verdeel de overige ingrediënten eroverheen
- Roer goed door en eet smakelijk!