Soms krijg ik wel eens een vraag van iemand: leuk Marinka, al die recepten. Maar eet je nu echt elke dag zo uitgebreid?? Nou.. Nee! Als ik het recept heb gemaakt eet ik het daarna natuurlijk ook op, maar verder is het niet zo dat ik elke dag uren en uren in de keuken sta. Ook ik heb daar geen tijd voor. Of ik wil er geen tijd voor maken, maar net hoe je het ziet.
Dus daarom dacht ik: ik ga jullie eens laten zien hoe mijn ‘Dagelijkse kost’ eruit ziet. Gewone maaltijden die ik elke week wel een keer op tafel zet, die heel makkelijk en vrij snel te maken zijn en waar mijn vriend en ik telkens opnieuw van smullen. Met een gemakkelijk recept erbij natuurlijk. Zie het als een echt kijkje in de keuken! Eén van mijn favorieten: gehakt met broccoli en pompoen.
Oh en voor je het vraagt: ik eet ook niet van die mooie borden en ik heb ook niet zo’n mooie tafel 😉 Wat je op de foto’s ziet zijn planken, en soms zelfs vinyl waarop een plankenpatroon is geprint. Ik heb enkele kasten vol met mooi serviesgoed en bestek voor foto’s, en dat wordt ook eigenlijk alleen voor die gelegenheid gebruikt.
Dan leg ik de betreffende maaltijd dus mooi op een bordje, in de tussentijd houd ik Paleo kat Jip in de houdgreep zodat ze het eten niet kan jatten, en dan maak ik er een foto van. Als we honger hebben dan veeg ik de maaltijd op een ander bord (zo een waar je gewoon lekker van kunt eten zonder dat alles ernaast valt) en dan eten we het op. In veel gevallen is het zelfs al koud geworden. Hebben we nog geen honger? Dan gaat alles in een bak in de koelkast en eten we het een andere keer op.
Wil je weten hoe mijn dagelijkse maaltijden er uitzien? Volg me dan op Instagram! Daar zie je alles langskomen zoals het écht is.
Maar nu eerst het recept voor deze (echt heel lekkere!) gehakt met broccoli.
- 1 el kokosolie
- 1 ui, in halve ringen
- 300g rundergehakt
- 1 broccoli, in roosjes
- ½ pompoen (500g), in blokjes
- 1 tl oregano
- 1 tl rozemarijn
- ½ tl knoflookpoeder (of 2 tenen verse knoflook)
- peper en zout naar smaak
- Verhit de kokosolie in een hapjespan en bak hierin de ui zacht.
- Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
- Schep broccoli en pompoen door het gerecht en voeg nu ook de kruiden toe.
- Voeg een klein scheutje water toe en schep het geheel nog eens goed door. Doe direct een deksel op de pan en laat alles nog 5-8 minuten garen.
- Serveer meteen.

Comments 21
Ziet er heerlijk uit, ga het vanavond maken
dank je wel voor het delen
Het was lekker!!!! Hier wil ik wel meer recepten van…. Makkelijk te maken en snel klaar
Pingback: Recept » 5x lekker & snel dineren - Foodboost
Heerlijk recept! Snel klaar, fijn voor iemand met iets meer haast. Ik heb de broccoli en pompoen wel eerst heel even laten koken. Ga ik zeker vaker maken
Hoi, ik heb een flinke tl kerrie en een half blik kokosmelk erdoor gedaan…heeelijk en sneĺ!
Hallo Marinka,
Ik ben benieuwd hoe ik het met de pompoen moet doen.. Nog nooit pompoen in een gerecht gebruikt namelijk.
Moet ik hem alleen in blokjes snijden en dan maar 5 a 8 min. in de pan te bakken? Niet voor te koken ofzo?
Alvast bedankt!
Ja klopt Ilona, precies zoals het in het recept aangegeven staat. (het is echt zo makkelijk 😉 )
Hallo Marinka..
Ik heb dit recept vanavond gemaakt en ik vond het er lekker..mijn man vond de kruiden een beetje te overheersend….wat voor andere kruiden dan rosemarijn en oregano passen hier bij?
groetjes van Brenda
Hoi Brenda, je zou er ook een heel ander tintje aan kunnen geven door bijvoorbeeld kerrie toe te voegen, of za’atar, of garam masala. Verder passen vrijwel alle groene kruiden erbij: tijm, dragon, koriander, peterselie, bieslook, basilicum, noem het maar op 🙂
Hoi Marinka, zou ik i.p.v. Pompoen, koolraap kunnen gebruiken?
Alvast bedankt voor je antwoord.
Hoi Fien! Dat kan zeker! Zal vast heel lekker zijn 😀
Hay Marinka,
Wat een heerlijk recept! Ik heb alleen nog vrij veel over … kan ik dit gerecht ook invriezen en op een later tijdstip weer opwarmen?
Ja hoor dat kan!
Hoi Marinka,
Gebruikt jij flespompoen of een gewone pompoen? Kan ik dat dan nu nog verkrijgen?
In dit recept maakt het niet uit welke pompoen je gebruikt ?
Ik weet niet wat het is maar ik vind pompoen gewoon niet lekker. Wat ik wel lekker vind is pastinaak dus dat gebruik ik regelmatig.
Hallo Marinka,
In je richtlijnen in de Paleo September Challenge geef je aan dat elke maaltijd best uit een portie Groenten, Proteïnen en Vetten bestaat voor een goede samenstelling. In dit recept zit niet zo veel vet toegevoegd. Eet je hier nog iets bij om tot de goede portie Vetten te komen, of is dit een volledige maaltijd.
Hoe doe jij dat?
Hi Ellen! Voor mij is dit een volwaardige maaltijd, met voldoende vetten. Ik gebruik echt volvet gehakt (niet van dat magere spul van de supermarkt) dus vandaar 🙂
Heel lekker!
Heerlijk ik heb het gegaard in kokosmelk
In plaats van het gehakt rul te bakken, Hennie er kleine gehaktballetjes van gemaakt. Voorzien van geperste knof, snufje zout en een beetje havermout om het smeuig te maken. Chiazaad die ik er ook wel eens door. Balletjes even apart bakken in kokosolie en later bij de groente toevoegen. Heul goed te eten.