De receptenruil van de maand mei! Telkens is het weer even een verrassing welke blog ik toegewezen krijg, er komen namelijk steeds meer bloggers bij en soms hoop ik dat ik iets van een bepaalde blog mag maken. Deze maand kreeg ik het blog Proeven met Liefde toegewezen, een blog waar ik eigenlijk niet eerder op had gekeken (oeps!) dus het was echt een verrassing. Een positieve verrassing want na wat nader inspectiewerk bleek deze blog ontzettend mooi te zijn; Nelleke (de eigenaresse) maakt prachtige foto’s van haar recepten en leven op en rondom de boerderij waar ze woont, ook schrijft ze leuke stukjes over bijvoorbeeld haar kippen, de moestuin van haar partner, en nog veel meer. De recepten zelf zijn niet alleen mooi gefotografeerd, ze zijn ook nog eens erg lekker. Dat bewijst deze citroencake in ieder geval wel.
Eigenlijk had ik de brandnetelsoep uitgezocht om te maken. Leek me wel een leuk project, even brandnetels plukken en er dan soep van maken. En eigenlijk wilde ik ook wel weer een groenterecept met jullie delen. (dat is al even geleden) Maar zoals zo vaak keek ik op de dag dat ik het recept wilde gaan maken toch nog maar eens een keer op de blog en toen viel mijn oog op deze cake. Toch een zwak punt, citroen met chocolade.. Mijn vriend had ook al net gevraagd ‘of ik toevallig nog een toetje ging maken’ én ik had alle ingrediënten in huis! De rest spreekt voor zich. Het is de cake geworden.
Het originele recept heb ik maar een klein beetje aangepast: in plaats van amandelmeel gebruikte ik kastanjemeel, in plaats van amandelmelk gebruikte ik kokosmelk en voor het chocoladeglazuur gebruikte ik kokosmelk in plaats van slagroom. Oja, en ik maakte er 4 jumbo muffins van, in plaats van een cake. (vooral omdat ik niet zo’n mooie tulbandvorm had zoals in het originele recept)
Mocht je je afvragen wat er met bovenstaand ‘testexemplaar’ gebeurd is: die heb ik veilig opgeborgen in mijn maag.
Er doen nog meer blogs mee met de receptenruil, dus heb je nóg meer inspiratie nodig? Kijk dan eens op: Mind Your Feed, Pure Food Coaching, Mijn Paleo Keuken, Cave-a, Barbara Eet, Kiwi enzo, Puur Home Made, Oerspronkelijk, Oerkracht Voedingsadvies, Puur en lekker leven volgens Mandy, Paleo Made Simple, Dayenne Foodblog, Personal Foodcoaching, Leef bewust, eet gezond
- Dadelstroop - 3 el
- Honing - 2 el
- Eieren - 4 stuks
- Amandelmelk - 125 ml (ik gebruikte kokosmelk)
- Vanille-extract - 2 tl
- Amandelmeel - 150g (ik gebruikte kastanjemeel)
- Kokosmeel - 50g
- Bakpoeder - 2 tl
- Zout - snuf je
- Citroen - 1, alleen het rasp
- Rozijnen - 20g
- Pure chocolade - 50g
- Kokosmelk - 50 ml
- Meng de dadels met honing, eieren, amandelmelk, vanille en citroenrasp.
- Meng in een andere kom het kokos-en amandelmeel samen met het bakpoeder en snuf je zout.
- Voeg alle ingrediënten bij elkaar en roer tot een glad beslag. Spatel de rozijnen er doorheen.
- Doe het deeg in een cakevorm en zet 40 minuten in de oven op 190 graden Celsius. [Notitie: ik bakte mijn muf f ins 35 minuten op 175 graden Celsius]
- Als de cake uit de oven is en af gekoeld is, kun je het chocolademengsel maken.
- Verwarm water in een pan en zet hierop een kom.
- Smelt de chocola in de kom en voeg de kokosmelk hierbij. Roer goed door elkaar en schenk dit
- mengsel over de cake.
- Laat een half uurtje af koelen in de koelkast en geniet!




