
Ik denk dat mijn zomerstemming echt onbreekbaar is. Zelfs met druilerig, regenachtig weer, of wanneer het met bakken uit de lucht komt. De kruidenplantjes op de vensterbank verraden mijn stemming, net als de vrolijke, zomerse gerechten die ik steeds vaker op tafel zet. Zoals deze courgette salade met garnalen en muntdressing!
Je maakt deze salade heel gemakkelijk met slierten van courgette en rode biet (gemaakt met mijn Spirali), Hollandse garnaaltjes en een frisse dressing met citroen en munt. Courgette en biet kun je namelijk prima rauw eten. Het rauw eten van bietjes heeft zelfs mijn voorkeur, gewoon omdat ik dat lekkerder vind.
Eet je deze groenten liever niet rauw? Dan kun je de slierten voor het serveren even blancheren of kort wokken.
Het enige niet-zo-zomerse aan deze courgette salade zijn de gedroogde vijgen; mocht je verse vijgen kunnen vinden dan raad ik je zeker aan die in dit recept te gebruiken!
- Courgette - 1
- Rode biet - 2 stuks
- Hollandse garnalen - 200g
- Gedroogde vijgen - 4 stuks
- Kokosmelk - 4 el (60 ml)
- Extra vierge olijf olie - 2 el
- Citroen - 1, uitgeperst
- Munt - 4 el, vers
- Was de courgette en bietjes, de schil verwijderen is niet nodig. Gebruik een spiraalsnijder, julienne dunschiller, of gewone dunschiller om de groenten in lange slieren te snijden. Wie niet zulke
- apparaten in huis heef t kan de groenten raspen of f ijn snijden, dat werkt ook!
- Verdeel de groenten over 2 borden. Snijd de vijgen in plakjes.
- Verdeel de garnalen en vijgen over de groenten.
- Combineer kokosmelk, olijf olie, citroensap en munt in een kom en maal tot een gladde dressing met een staaf mixer, blender of foodprocessor. Of snijd de munt heel fijn en roer dit door de andere ingrediënten in een kommetje.
- Schenk de dressing over de salade en serveer.



Comments 2
Leuk recept! Het allergeen is echter niet vis maar schaaldieren. En ik vind het bij Hollandse garnalen nog wel een belemmering dat er conserveringsmiddel in zit. Ze zijn wel erg lekker!
Heerlijke salade!