Ik durf te zeggen dat dit één van de meest populaire recepten van mijn site is. Waarom? Dat weet ik niet precies! Aan de ene kant misschien omdat dit Oerbrood zo ontzettend makkelijk te maken is, en aan de andere kant omdat het een leuke vervanger is voor gewoon brood. Toch? Nouja, wat je reden ook is, dit oerbrood is echt heel lekker.
Eet het bijvoorbeeld als tussendoortje, als bijgerecht bij een kom soep of bij een salade, als makkelijke snack, of geef een stuk aan je kids als ze zin hebben in iets lekkers.
Mijn favoriete beleg? Een lekkere laag notenpasta! En dan misschien nog een paar drupjes honing, of juist plakjes banaan of aardbei. Maar ik moet toegeven dat het ook super lekker is met geprakte avocado erop, of wat je eigenlijk maar wilt. Laat je creativiteit er gerust op los.
Het volledige recept vind je HIER.
En in het kookfilmpje hieronder laat ik je precies zien hoe je het oerbrood maakt. Mocht je nog bang zijn dat het maken van oerbrood misschien toch ingewikkeld is, na het zien van dit filmpje denk je daar geheid anders over.
Het oerbrood bewaren kan op verschillende manieren:
- In de koelkast blijft het ongeveer 1 week goed. Doe het brood dan wel in een luchtdichte doos, eventueel gewikkeld in bakpapier. Dan blijft het vers en droogt het niet uit.
- In de vriezer doet dit brood het ook erg goed. Snijd het simpelweg in plakken en doe deze (met een velletje bakpapier tussen de plakjes) in een bewaardoos of zakje in de vriezer. Dan blijft het brood ongeveer 2-3 maanden vers. Op deze manier kun je telkens 1 plakje ontdooien voor je het gaat eten.
Comments 11
Heerlijk brood bak hem al een tijdje.
Ik kijk uit naar het nieuwe magazine.
Heldin!! 😀
help… zoveel eieren, ik mag helemaal geen eieren hebben.
Kan dit receptje ook zonder eieren?
Nee, je kunt de 5 eieren helaas niet allemaal vervangen. In dit artikel lees je meer over het vervangen van ingrediënten: https://www.eetpaleo.nl/ingredienten-vervangen
Geen eieren omwille van de dooier dan zou je wel enkel eiwit kunnen gebruiken
Heb dit recept gisteren gemaakt. Was goed gelukt en erg smakelijk!!!! Bedankt voor het mooie recept❤️
Super goed om te horen!! (L)
hi,zou graag dit makkelijke brood willen maken,maar ik gebruik geen eieren,doordat ik veganist ben,kan ik de eieren vervangen door tal van andere eivervangers die ik anders ook gebruik in mijn gerechten waar normaal ei voor nodig is zoals,geplette banaan,gebroken lijnzaad,lijnzaadmeel,appelmoes,no egg(is tevens glutenvrij),aquafaba,kikkererwtenmeel enz.?ik ga het in ieder geval toch proberen,zal zowiso lekker zijn en gezond,grts
Hee Anita, laat het vooral even weten want wij hebben daar geen ervaring mee!! 😀
Hoi! Ik ga dit brood proberen. Kan ik er ook rozijnen door heen doen?
En zou ik ipv amandelen ook wat amandelmeel door heen kunnen doen?
Of wordt de textuur dan minder?
Hi Liz, Goeie vraag of je amandelmeel kan gebruiken, ik zou het gewoon eens proberen! rozijnen kan uiteraard altijd.