Italiaans eten kan echt heerlijk zijn, maar helaas zit het meestal vol met granen en kaas; niet de meest gezonde optie dus. Toch valt er met producten uit de Italiaanse keuken heerlijke gerechten te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van olijven, olijfolie, zongedroogde tomaten, verse kruiden!
Pure ingrediënten met ontzettend veel smaak. Daar heb je eigenlijk helemaal geen pasta of kaas bij nodig. Deze Italiaanse noodlesalade is geïnspireerd op de Italiaanse keuken; hij is lekker makkelijk, budget-vriendelijk, en je kunt hem ook goed meenemen naar bijvoorbeeld een zomerse picknick.
Dit recept past binnen het EetPaleo Suikervrij programma.
- 4 el pijnboompitten
- 1 courgette
- 1 winterpeen (ca. 200g)
- 2 handjes rucola
- 2 blikjes tonijn in olijfolie
- 4 el groene olijven, fijngehakt
- 6 zongedroogde tomaten op olie, fijngehakt
- 4 el verse krulpeterselie, fijngehakt
- 1 el gedroogde mediterrane kruiden
- Peper & zout naar smaak
- Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en rooster hierin de pijnboompitten goudbruin. Schud ze regelmatig om zodat ze niet verbranden. Haal de pan vervolgens van het vuur en zet even apart.
- Was de courgette en winterpeen en snijd er met een julienne-dunschiller lange noodles van.
- Breng 500 ml water aan de kook in een steelpan of waterkoker. Doe de noodles in een vergiet en schenk er het kokende water overheen. Spoel de noodles meteen af onder koud water; zo zijn ze wat zachter maar behouden ze hun ‘bite’.
- Meng in een kom de inhoud van de blikjes tonijn (let op: de olie van de tonijn gebruik je ook, niet afgieten dus) met de gehakte olijven, zongedroogde tomaten, peterselie, mediterrane kruiden, peper en zout.
- Verdeel de rucola over 2 borden en leg de noodles erop. Schep het tonijnmengsel bovenop de noodles en garneer met de pijnboompitten. Eet smakelijk!



Comments 3
Hoi Marinka, wat voor n soort spiraalsnijder heb jij in gebruik? Grtz.Liesbeth
Ik heb de spirali van Lurch 🙂
Vanavond deze salade gegeten. Heeeeeeeerlijk!!!!! Dit is een blijvertje!
Groetjes,
Karin